Aardbei-framboos crumble

Inmiddels heb ik al een aantal crumbles gedeeld hier. Er zijn veel soorten fruit die zich lenen voor een heerlijke zoete crumble. Vandaag maakte ik er één met aardbeien en frambozen.

Dat ik gekozen heb voor deze fruitsoorten is eigenlijk omdat ik er teveel van in mijn koelkast had liggen. Je kunt hier elke soort rood fruit voor gebruiken of lekker door elkaar mixen! Heerlijk als ontbijt met een beetje kwark of als toetje!

Wat gaat erin (2 pers):

  • 250 gram aardbeien
  • 50 gram frambozen
  • 50 gram havermeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 25 ml kokosolie of roomboter (gesmolten)
  • 15 ml agavesiroop (of honing)
  • optioneel: 1 eetlepel gehakte amandelen

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren. Verdeel de aardbeien, samen met de frambozen, over de bodem van een kleine ovenschaal. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel en eventueel wat gehakte amandelen. Voeg hierbij de olie/boter en de agavesiroop. Meng het goed zodat er een kruimeldeeg ontstaat. Verdeel het kruimelmengsel over het fruit. Zet de schaal voor circa 20 minuten in de oven tot de kruimellaag mooi goudbruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.