Peren ontbijttaart

peren havermout taart

Onlangs plaatste ik hier mijn recept voor een havermout ontbijttaart. Deze bleek een groot succes te zijn, op Instagram zag ik enkele volgers die het taartje ook maakten en mijn pagina van dit recept werd goed bekeken. Tijd voor wat variatie!

Nu kun je in dit recept natuurlijk gewoon allerlei fruit, noten en chocola toevoegen. Maar ik heb ook eens gekeken naar een wat andere bereidingswijze, met wisselend succes.

Zonder banaan?

Zo wilde ik het taartje maken met peer en rozijnen. Omdat dit al zoet genoeg is dacht ik de banaan wel weg te kunnen laten… Had ik het even mis. De banaan zorgt voor smeuïgheid. Het is dus zeker wel te eten als je de banaan weg laat, maar het is minder smeuïg. Vooral als je de taart helemaal laat afkoelen.

Wil je dit taartje graag maken met peer en rozijnen? Voeg dan aan het originele recept (voor 2 pers.) 1 rijpe peer in kleine stukjes, 25 gram rozijnen en 30 gram gehakte pecannoten toe. Laat 1 banaan uit het recept weg.

Appelmoes

Maar goed, ik vind de banaan erg lekker, maar ook vreselijk overheersen. Hmmm, misschien kan ik de banaan vervangen door suikervrije appelmoes? En dus ging ik weer aan de bak. (Jaja, het leven van een foodblogger is testen, testen, testen, en zo nu en dan op je bek gaan)

Ik zal ik niet zijn als ik niet eigenwijs was en ook direct het ei ging vervangen door appelmoes. Daar wordt het vegan van, en dat is hip! Mwah, dan maar niet hip, het ei zorgt toch wel voor wat luchtigheid. Hieronder het recept voor beide bereidingen.

Wat gaat erin (2 taartjes):

  • 2 rijpe peren
  • 25 gram rozijnen
  • 30 gram pecannoten
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram suikervrije appelmoes
  • 2 eieren (of 100 gram suikervrije appelmoes, in totaal dus 200 gram)
  • 50 gram havermout
  • 50 gram amandelmeel
  • snuf kaneel

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet twee ramekins lichtjes in.

Meng de havermout en het amandelmeel met het bakpoeder en de kaneel. Voeg hierbij de appelmoes en het ei. Leg twee pecannoten opzij en hak de rest grof. Schil de peren en verwijder de pitjes. Snijd de peren in kleine stukjes. Meng de rozijnen, noten en peren door het beslag en giet dit in de kommetjes. Leg 1 pecannoot bovenop. Bak circa 25 minuten in de oven goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.