Weekblog #10 Afvallen afkappen

Jaja, tien blogjes geleden begon ik vol goede moed aan mijn afvalreis. Voor wie de blogjes leest (die vijf mensen…) was het al te merken dat het met het afvallen niet zo best ging. En dus heb ik besloten ermee te stoppen. Niet zozeer met het afvallen, maar wel met het bloggen daarover.

in mijn naïviteit en enthousiasme om mensen te motiveren begon ik deze weekblog. Maar al gauw werd de blog een moetje op de zondagavond. En ik ben nu eenmaal niet van de verplichte dingen, het moet wel leuk blijven.

Mini-onsjes

Daarbij had ik steeds minder te melden. Het afvallen viel me zwaar. Momenteel zit ik in zo’n zware tijd dat het gewoon niet gaat. Althans, niet zoals ik zou willen en niet op een manier die mensen motiveert.

Ik kan namelijk niet gewoon afvallen. Naast gezond eten, wat ik heel netjes doe (over het algemeen), is sporten heel erg belangrijk. En daar knelt nu net die sportschoen. Door mijn fysieke toestand kan ik niet sporten. Ik wandel wel regelmatig en mijn FitBit is best blij met mij, maar daar val ik echt niet mee af. Ja, mini-onsjes per week. En dat is voor mij genoeg, maar niet om daar nu een blog over bij te houden.

Welke stok achter de deur?

Het bloggen zag ik ook als en stok achter de deur. En vroeger zou dat gewerkt hebben bij mij. Maar ik heb zoveel andere shit aan mijn hoofd dat het me echt niet interesseert of anderen me een mislukkeling vinden of denken dat ik geen doorzetter ben. Dat ben ik namelijk wel, maar dat zie je pas als je mijn situatie kent. En, alhoewel ik er soms iets over loslaat, voel ik niet de behoefte alles daarover te delen. Dat is nogal persoonlijk.

Vrees niet, ik blijf gezond leven en dus ook gezonde recepten maken en delen. Ik vind het prachtig om te zien hoe mijn recepten overgenomen worden en dat stimuleert me enorm! Helpt me ook bij mijn reis naar een betere versie van mezelf. Deze loopt gelijk op met mijn afvalreis, maar dat gaat langzaam. Wacht maar, zodra ik zover ben zal ik het met jullie delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.