3x overnight oats

Inmiddels kent iedereen het wel: overnight oats. Ook ik maak het wel eens en probeer steeds nieuwe varianten uit. In dit blog drie varianten met fruit, heerlijk fris op een warme dag!

Het basisrecept:

Voor dit basisrecept heb ik ongezoete amandelmelk gebruikt. Per 50 ml amandelmelk gebruikte ik 2 eetlepels havermout. Met deze basis kom je een heel eind. Je kunt het nog verder zoeten met honing, ahornsiroop, kaneel, vanille of fruit. Waar je het mee wilt aftoppen kun je ook helemaal zelf weten: nootjes, fruit, stukjes dadel, kokos, gepofte quinoa etc. Maak bijvoorbeeld eens deze overnight oats:

Maple pecan overnight oats

  • 150 ml amandelmelk
  • 6 eetlepels havermout
  • 1 1/2 theelepel maple syrup (ahornsiroop)
  • 1/2 banaan
  • paar pecannoten
  • paar stukjes dadel
  • blokje pure chocola in stukjes gehakt

Meng de amandelmelk met havermout en 1 theelepel maple syrup. Zet in de koelkast voor minimaal vier uur. Haal uit de koelkast en roer door. Top af met plakjes banaan, dadel, chocola, pecannoten en een halve theelepel maple syrup.

Aardbeien overnight oats

  • 150 ml amandelmelk
  • 6 eetlepels havermout
  • handje aardbeien
  • paar rode besjes of ander rood fruit
  • 1/2 theelepel kokosrasp
  • 1/2 theelepel gehakte pistachenootjes
  • blaadje munt ter garnering

Meng de amandelmelk met de havermout en zet minimaal vier uur in de koelkast. Haal uit de koelkast en roer door. Snijd de aardbeien doormidden. Roer enkele door de havermout en top af met de rest. Strooi hierover de besjes, kokos en pistachenootjes. Garneer met munt.

Apple pie overnight oats

  • 150 ml amandelmelk
  • 6 eetlepels havermout
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 appel
  • paar pecannoten
  • paar fijngehakte hazelnoten

Meng de amandelmelk met de havermout en kaneel. Snijd de helft van de appel in stukjes en roer deze erdoor. Zet minimaal vier uur in de koelkast. Bewaar de andere helft van de appel in folie in de koelkast. Haal uit de koelkast en roer door. Snijd de overgebleven helft van de appel in schijfjes. Top hiermee, samen met de nootjes, de overnight oats af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.