Granola ontbijtpizza

In de categorie ‘Bakken met granola’ vandaag de ontbijtpizza. Geef het beestje een naam. Het is gewoon een wat grotere variant van mijn eerdere granolataartjes. Okee, en met een iets andere bereidingswijze, aangezien ik steeds nieuwe dingen uitprobeer.

Deze pizza kun je lekker beleggen met kwark, fruit, nootjes, chocola… wat je maar lekker vindt en in stukjes snijden als een echte pizza. Best een gezond en leuk ontbijtje voor kinderen denk ik zo. Wij houden hem er in!

Wat gaat er in (ca. 15 cm doorsnede):

Bodem:

  • 150 gram havervlokken
  • 1 ei
  • 2-3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 rijpe banaan
  • snuf kaneel

Topping:

  • 2 eetlepels magere kwark
  • divers fruit naar smaak
  • kokosrasp naar smaak
  • fijngehakte pure chocola naar smaak
  • fijngehakte pistachenootjes naar smaak
  • paar blaadjes munt

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat. Prak de banaan en meng met de havermout, noten, pitten, olie en het ei en kaneel. Roer alles goed door elkaar tot een plakkerig geheel. Stort het in een hoopje op de bakplaat en druk het voorzichtig plat met je hand of de bolle kant van een lepel. Zorg dat alles goed aan elkaar plakt en vorm een platte, ronde bodem. Zet ongeveer 15-20 minuten in de oven tot de bodem goudbruin kleurt. Haal uit de oven en laat goed afkoelen.

Besmeer de bodem met de kwark en leg het fruit erop. Strooi daarover de kokos, chocola en nootjes. Scheur de muntblaadjes in kleine stukjes en garneer de pizza daarmee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.