Mango-kipsalade

mango kipsalade

Onlangs hadden mijn vrienden uit Losser weer een nieuwe variant broodsalade op de markt gebracht: kip-mangosalade met pistachenootjes. Nieuwsgierig als ik ben kocht ik een bakje en tufte het op mijn broodje. Goh, dit was nog best te doen, lekker fris. Al moest ik de mango en pistachenootjes wel met een loep zoeken. Maar goed, ‘te doen’ is niet ‘heerlijk’ en ook de ingrediëntenlijst stond mij zoals gewoonlijk niet aan. En dus ging ik de keuken in.

Na mijn zelfgemaakte kip-kerrie, tonijn en ei broodsalades werd het wel ook weer eens tijd voor een nieuwe creatie. Toch wel aardig dat Johma altijd blijft innoveren en nieuwe smaken ontdekt, hoef ik dat niet te doen 😉 De basis heb ik inmiddels wel onder de knie, dan is het alleen nog een kwestie van een beetje uitproberen en de juiste smaak vinden.

Wat gaat erin:

  • 1 kipfilet
  • 1 rijpe mango
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • 2 eetlepels mayonaise light (ik gebruik YoFresh)
  • 1 theelepel citroensap
  • 1/2 theelepel Dijon mosterd
  • 1/2 theelepel kurkuma (voor de kleur)
  • paar takjes platte peterselie
  • 1 eetlepel pistachenootjes

Hoe maak je het:

Breng een pannetje water aan de kook en kook hierin de kipfilet in circa tien minuten gaar. Laat even afkoelen en scheur daarna in kleine stukjes. Schil de mango, verwijder de pit en snijd in kleine stukjes. Doe de kip en mango in een kom en voeg hierbij de yoghurt, mayo, mosterd, kurkuma en het citroensap. Roer goed door. Hak de peterselie en pistachenootjes fijn en meng deze door de salade.

Lekker op een broodje of toastje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.