Havermout ontbijttaart

havermout ontbijttaart

Soms probeer je baksels uit en zodra je een hap neemt denk je: mwaaah…. Het gebeurt ook weleens dat je een baksel maakt en bij de eerste hap denkt: OMG waarom heb ik dit niet eerder gemaakt, ik wil dit iedere dag! In de laatste categorie valt dit havermout ontbijttaartje.

Dag in dag uit zit ik te scrollen door Instagram en Pinterest op zoek naar de lekkerste recepten. Okee, I wish, zoveel tijd heb ik niet. Maar er is daar wel veel lekkers te vinden en soms zit je al zo te smulpapen van een foto dat het echte werk wel de hemel moet zijn!

5 kilo suiker?

Helaas, smaken verschillen en/of mensen plaatsen fake recepten online. Want iets kan er zo appetijtelijk uitzien, zodra je het zelf maakt is het niet te nassen, Eten die mensen hun eigen baksels niet? Of stoppen ze er stiekem 5 kilo suiker in en vermelden ze dat niet? Geen idee, maar jammer is het vaak wel.

Maar okee, ik begin altijd weer vol goede moed aan een recept en als iets in de ingrediƫntenlijst me niet bevalt, of als ik het niet in huis heb, vervang ik het door iets anders en zo ontstaan de lekkerste gerechten. Zo ontstond ook dit heerlijke ontbijttaartje.

Het is niet echt voor een doordeweekse dag, want het moet even in de oven. Maar nom nom, op je luie zondag is dit werkelijk een feest! En je zit er goed vol van, scheelt boterhammen smeren tussen de middag šŸ™‚

Wat gaat erin (2 taartjes):

  • 2 rijpe bananen
  • 70 gram havermout
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram blauwe bessen
  • klein beetje amandelschaafsel ter garnering

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Neem 2 kleine ovenschaaltjes (ramekins) en vet ze lichtjes in met zonnebloemolie of boter. Prak de bananen en meng ze met de overige ingrediƫnten, behalve de bessen, tot een papje. Roer als laatste de bessen er door. Verdeel over de schaaltjes en bestrooi met amandelschaafsel. Plaats de schaaltjes in de oven en bak ze in 25 minuten goudbruin.

De taartjes smaken het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.