Weekblog #8 Vooruit

bananasplit

Het is weer zondagavond en met een fris briesje buiten zit ik te mijmeren over de afgelopen week. Damn, wat was het warm! Qua recepten, baksels en gerechten kwam er weinig uit mijn vingers de afgelopen week. Gelukkig werk ik weleens vooruit, zodat ik altijd iets leuks te plaatsen heb op Insta.

Vorige week ging ik met een vriendin uit eten. We kennen elkaar van de universiteit, maar inmiddels zijn we allebei moeder. Waar onze gesprekken vroeger gingen over de vakken die we volgden en de halfgare relaties die we hadden, gaat het tegenwoordig over baby- en peuterzaken. Superleuk! Ik vertelde ook over mijn blog en Instafeed en ze was erg verrast. “Eet je dan iedere dag zo’n uitgebreid ontbijt?” Haha, nee. In het weekend ontbijten we vaak uitgebreid, maar doordeweeks is het meestal een bakkie kwark met granola en fruit.

Vooruitwerken

Toen ik net begon met mijn feed en blog maakte ik iedere dag een foto. Dat is nu niet meer te doen. Waar ik eerst voornamelijk een bakje kwark of een schaaltje fruit fotografeerde, zijn het tegenwoordig complete gerechten, vaak met een recept erbij. Dat vergt tijd. En die krijg ik steeds minder want de kleine vraagt steeds meer aandacht. Dus ik werk vooruit.

Zo maak ik steeds vaker foto’s van lunch en diner, in plaats van alleen mijn ontbijt. Ook maak ik vaker baksels. Soms maak ik van één product meerdere foto’s. Een mooi voorbeeld is de brownie die ik een tijdje geleden maakte. Daarvan plaatste ik een foto en een paar dagen later maakte ik een foto van een stukje brownie in een kwarkje. Zo simpel is het en zo werken heel veel foodbloggers.

Brownies met kokos en aardbeienbrownietrifle

Voorwaarde is wel dat we alles ook echt opeten (of het iig proberen). Ik maak geen dingen puur voor de foto, dat vind ik zonde. In de wereld van foodfotografie wordt heel veel genept, zoals motorolie als stroop en gekleurde aardappelpuree als ijs. Mwah, lijkt me niet echt smakelijk. Dus wij eten alles zelf op. Maakt de foto niet altijd super geslaagd, maar hee, het gaat vooral om het lekkere eten.

Niet vooruit te branden

Oh ja, en dan nog die hitte van deze week. Nog een voordeel van vooruit werken. Voor wie dit over 10 jaar leest, het was twee dagen achtereen 37 graden! Ineens hoorde ik niemand meer over het mooie weer. Dit gaat je pet echt te boven. Koken of bakken met dit weer, ik begin er niet aan. Op het menu vooral sla, wraps en brood. En water…. water, water, water! Okee, en ijs. We probeerden wat van dat minder calorieën roomijs. Komt binnenkort een blogje over. Maar in de keuken was ik niet vooruit te branden.

Eettechnisch geen heel beste week. Beweegtechnisch op zich wel. Ik loop tegenwoordig ’s ochtends een half uurtje, nog voor de hitte, en dat gaat prima! Verder is het weer die  vrouwelijke periode en dus houd ik vocht vast. En zodoende is wegen niet echt een optie. Maar goed, belangrijkste is dat ik me goed voel bij het lopen en dus blijf ik de goede kant op gaan -> vooruit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.