Koffie granola

koffiegranola

Mijn dag begin ik het liefst met een bakje granola, kwark en fruit en een bakje koffie. Alhoewel ik verzot ben op cappuccino en koffie verkeerd, gaat er ’s ochtends vaak een espresso in. Even een boost om wakker te worden. Hoe heerlijk is het om deze dingen te combineren? Koffiegranola dus!

Superhip

Granola is er in diverse soorten. Waar vroeger de schappen in de supermarkt vol stonden met diverse soorten cornflakes en cruesli, is het tegenwoordig granola dat de klok slaat. Het is superhip en dat weten de producenten ook. Om elkaar af te troeven komen ze met de gekste variaties. Jammergenoeg vaak wel extreem gezoet met suiker of honing, waardoor het of ongezond is of mierzoet, of allebei. Gewoon zelf maken dus!

Want ook als je het zelf maakt kun je eindeloos variëren. Kijk eens bij mijn basisgranola waar je eindeloos mee kunt variëren. Of maak mijn choco coco granola met cacao en kokos, mijn kruidige granola met specerijen en sinaasappel of maak je granola extra crunchy met eiwit. Stuk voor stuk net zo heerlijk als deze koffiegranola!

Granola-baas

Wil je een echte granola-baas worden? Maak dan echt eens deze mokkagranola, waarbij koffie en chocola worden gecombineerd. Zo ontzettend makkelijk om te maken en een feest in de ochtend wanneer je dit in je kommetje kwark of yoghurt strooit. Lekker met bijvoorbeeld mandarijn of bramen.

Ben je nou niet zo heel erg van de granola, maar wel van koffie? Ga dan nu een lekker bakkie voor jezelf zetten of maak een bananenbrood met koffie, een kwarktaart met koffie of koffiekwark. En hé, dat kopje espresso erbij drinken kan natuurlijk ook gewoon.

koffiegranola

Deze koffiegranola is weer supereasy om te maken, zoals zo’n beetje alles op mijn website, heeft een subtiele koffiesmaak en is mega knapperig. Echt mijn favoriet op dit moment!

Wat gaat erin:

  • 200 gram havervlokken
  • 50 gram pompoen- en zonnebloempitten
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 eetlepel kaneel
  • 50 ml hele sterke espresso
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels ahornsiroop
  • 2 theelepels vanille extract
  • Toppings, na het bakken toevoegen: ca. 75 gram geroosterde koffiebonen met een laagje pure chocola, mokkaboontjes, gehakte pure chocolade of kokossnippers

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar (de noten kun je eventueel grof hakken). Voeg vervolgens de olie, ahornsiroop en het vanille extract toe en roer goed door. Als laatste meng je de koffie door het geheel. Verdeel alles over de bakplaat en bak de granola in circa 15 minuten goudbruin en knapperig. Laat de granola op de plaat geheel afkoelen, voeg je toppings toe en bewaar in een afgesloten pot voor maximaal 2 weken. Lekker met vanillekwark en rood fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.