Koffie granola

koffiegranola

Mijn dag begin ik het liefst met een bakje granola, kwark en fruit en een bakje koffie. Alhoewel ik verzot ben op cappuccino en latte, gaat er ’s ochtends vaak een espresso in. Even een boost om wakker te worden. Hoe heerlijk is het om deze dingen te combineren? Ik maakte eerder al koffiekwark, maar nu heb ik koffiegranola!

Granola is er in diverse soorten. Waar vroeger de schappen in de supermarkt vol stonden met diverse soorten cornflakes en cruesli, is het tegenwoordig granola dat de klok slaat. Het is superhip en dat weten de producenten ook. Om elkaar af te troeven komen ze met de gekste variaties. Jammergenoeg vaak wel extreem gezoet met suiker of honing, waardoor het of ongezond is of mierzoet, of allebei. Gewoon zelf maken dus!

Want ook als je het zelf maakt kun je eindeloos variëren. Kijk eens bij mijn basisgranola of mijn choco coco granola. Stuk voor stuk heerlijk!

Deze koffie granola is weer supereasy om te maken, heeft een subtiele koffiesmaak en is mega knapperig. Echt mijn favoriet op dit moment!

Wat gaat erin:

  • 200 gram havervlokken
  • 50 gram pompoen- en zonnebloempitten
  • 50 gram amandelen
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 ml hele sterke espresso
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop (je kunt evt. 1 el vervangen door kaneel)
  • 1 eetlepel vanille extract
  • extra: ca. 75 gram geroosterde koffiebonen met een laagje pure chocola (na het bakken en afkoelen toevoegen)

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng in een kom alle droge ingrediënten door elkaar (de noten kun je eventueel grof hakken). Voeg vervolgens de olie, ahornsiroop en het vanille extract toe en roer goed door. Als laatste meng je de koffie door het geheel. Verdeel alles over de bakplaat en bak de granola in circa 15 minuten goudbruin en knapperig. Laat de granola op de plaat geheel afkoelen, voeg eventueel de geroosterde bonen toe en bewaar in een afgesloten pot voor maximaal 2 weken. Lekker met vanille kwark en rood fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.