Salade geitenkaas

Geitenkaassalade met peer en aardbei

In de winter eet ik graag stamppotjes, maar zodra de zon zich laat zien verschijnen de salades weer op mijn bord. Net als met stamppotten kun je daar bijna alles ingooien en dus eindeloos variëren. Het liefst eet ik mijn salade met zo min mogelijk sla, dus gooi ik mijn bord voor met o.a. fruit, noten en kaas.

Deze salade bevat (voor 2 personen):

  • 40 gram veldsla
  • 40 gram jonge bladsla
  • 1 peer
  • 8 aardbeien
  • handje cherrytomaten
  • 20 gram pecannoten
  • scheutje olijfolie
  • scheutje balsamico-azijn

Tja, verder is het simpel…. gooi alles in een saladeschaal, meng het door elkaar en smullen maar! Heb je flinke honger, neem er dan een versgebakken broodje bij.

P.S. wil je een mooie foto op Instagram plaatsen, doe dan eerst de sla in je bord, druppel daar de balsamico en olijfolie overheen en verdeel dan de ingrediënten mooi op je bord. Balsamico is namelijk wel erg lekker, maar niet fotogeniek. De peer heb ik wat besprenkeld met citroensap zodat deze niet bruin wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.