Slawrap met garnalen

garnalensalade

Er zijn vele manieren om sla te eten. Over het algemeen verwerken we het in stukjes in een salade, een stamppot of een wrap. Maar wat als je nu de bladeren heel houdt en de sla niet ín de wrap doet, maar als wrap zelf gebruikt. Dan krijg je een slawrap!

Het klinkt een beetje als zo’n deuzige mop: het is groen en is ingewikkeld…. een slawrap! Okee, ik ben echt heel slecht in moppen vertellen. Ik ben trouwens ook slecht in moppen aanhoren. Serieus, ik kan er niet om lachen. En ik ben echt geen humorloos persoon, maar van die flauwe “Jantje zit in de klas”-moppen sla ik echt groen uit. Snap je hem… ik sla groen uit…. Okeeee, dat bedoel ik dus…

Ingewikkeld is deze slawrap trouwens niet. En het is ook geen grap, het is superlekker! En ik word niet eens betaald om dit te schrijven, kun je nagaan. Als topping bij de wrap gebruik ik namelijk de V-Spread van Mr. Kitchen’s. Een soort sandwichspread maar dan lekker. De variant chili-paprika is licht pittig en smaakt heerlijk bij de slawrap.

Maar goed, alle gekheid op een stokje, hier is het recept:

Wat gaat erin (2-3 pers.):

  • krop Romaine sla
  • 200 gram wokgarnalen met knoflook
  • 75 gram cherry tomaten
  • 1 puntpaprika
  • 1 avocado
  • 1 rode peper (als je van echt pittig houdt)
  • ca. een halve mango
  • Mr. Kitchen’s V-Spread chili/paprika (of mangochutney)
  • paar blaadjes koriander ter garnering
  • eventueel een limoen

Hoe maak je het:

Wok de garnalen even kort. Was de sla en snijd de harde kern er af. Leg de grote bladeren open. Schil de avocado en mango en snijd in stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en peper en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in partjes. Hussel de ingrediënten door elkaar en verdeel over de slabladeren. Besprenkel eventueel met wat limoen. Verdeel de garnalen over de bladeren en top af met V-Spread (hoeveelheid naar smaak) en fijngehakte koriander. It’s a wrap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.