High tea bij Keuken Van Leer

Als je regelmatig naar Heel Holland Bakt kijkt, en dat doe je, want wát een leuk en kneuterig programma, dan ken je vast Robèrt van Beckhoven. De gezellige Brabander die alles van bakken weet en met een zachte G, doch harde hand adviezen uitdeelt en jureert. Deze Robèrt heeft ook een café, waar je van al zijn heerlijkheden kunt genieten. Het is te vinden in Oisterwijk en ligt pal naast de bakkerij… hoe vervelend…

En hoe kun je al dat lekkers dat gemaakt wordt Bij Robèrt nu allemaal proeven? Een hapje van alles nemen zullen ze vast niet zo tof vinden. Gelukkig is er de high tea. Niet helemaal authentiek vanwege het ontbreken van scones, maar die mis je echt niet hoor!

Keuken Van Leer is een culinair café in de industriële setting van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL), oftewel de monumentale leerfabriek in Oisterwijk. Meester Boulanger en Meester Patissier Robèrt van Beckhoven, zijn partner Pirjo de Winkel en hun enthousiaste team laten je genieten van koffie en gebak (het lekkerste van Nederland!), ontbijt, lunch, high tea, borrel en diner.

De industriële sfeer van de fabriek ademt in het café. Er is genoeg zitplek, maar door de grote, open ruimte heb je niet het gevoel bij je buurman op schoot te zitten. Er zijn verschillende hoekjes en tafels om te lunchen, koffie te drinken, te borrelen of een zakelijke bespreking te houden. De ruime, open keuken is een blikvanger in het geheel en uit die keuken komen de heerlijkste lekkernijen.

Alles proeven

Na drie keer verplaatst te zijn, zonder morren van de vriendelijke bediening, nestelden we ons in de zachte fauteuils. We hadden gereserveerd dus het duurde niet lang voor we onze thee en hapjes kregen. Bij de eerste blik op de etagère dacht ik: “hmm, hopelijk vult het mijn holle kies.” Maar het oog is altijd groter dan de maag, want halverwege rolden we al zowat over de vloer. Maar ik moest alles proeven, het zag er té lekker uit!

Bovenop lagen sandwiches en broodjes met de meest zalige soorten beleg. Het meisje van de bediening had wel verteld wat er allemaal op zat, maar ik hoor dat nooit hoor. Ik staar dan als in een soort trance naar het eten en kan niet wachten het te proeven. Het brood kon echt niet verser zijn en de smaken waren perfect op elkaar afgestemd.

Hemelse macaron

Na een paar broodjes en een geweldige mini-quiche, proefde ik een zoet hapje. Eerst een chocolaatje met nootjes en toen… een macaron. Deze had ik wel onthouden… mango en passievrucht. Ik ben zó verslaafd aan alles waar passievruchtsmaak aan zit. Echter niet aan macarons. Maar deze macaron was de hemel! De he-mel… Hier wilde ik er wel tien van. Maar goed, ik had er maar één…

De rest van de middag (lees twee uurtjes voor onze baby het écht niet meer leuk vond) laafden we ons aan alle smaakvolle hapjes en oh ja, ook nog wat thee tussendoor. Het was zelfs geen probleem om koffie te krijgen. Wat zeg ik… cappuccino! Dit was de beste high tea ever.

Helaas hadden we geen tijd meer om nog even een kijkje te nemen bij de bakkerij van Robèrt (en dozijnen macarons mee te nemen). Maar we gaan hier zéker terug, geen twijfel mogelijk! It definitely was worth those calories!

www.kafevanleer.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.