Watermeloen granita

watermeloen granita

Vroeger, toen de aarde nog plat was en er nog snoepwinkels waren (wat een schande!), haalde ik weleens een Slush Puppie. Oh oh oh, wat was ik verslaafd daaraan. Nu mag dat niet meer natuurlijk, want suiker, maar ik heb een heerlijke vervanger: watermeloen granita.

Misschien denk je: “waarom haalde je weleens een Slush Puppie en niet iedere dag? Nou, dat is heel simpel en een beetje awkward… Ik was vroeger héél verlegen en durfde bij de balie van de snoepwinkel geen Slush Puppie te bestellen. Waarom niet? Ik vond de naam zo achterlijk! Ja echt, ik schaamde me dood om dat spul te bestellen alleen om die naam. Dus…. dat ik gek was wisten we al hè.

Ergens maar goed ook dat ik het niet durfde te bestellen, anders was ik nu namelijk nog dikker en zat er geen glazuur meer op mijn tanden. Ik ben trouwens ook gestopt met nostalgische dingen te eten. Je smaak als kind is echt zo anders dan als volwassene.

Lepelen als een dodo

Eigenlijk zijn die dingen ook raar. Ben je aan het slurpen met je rietje, heb je alle sap eruit gezogen. Of het werd ‘droog’ en dan moest je weer roeren of als een dodo met dat lepeltje (aan het uiteinde van je rietje) het in mini-hapjes oplepelen.

Nee, ik hoef echt geen Slush Puppie meer. Bleegh, ik word al misselijk als ik die dingen zie (serieus, van welk ‘fruit’ werd die blauwe gemaakt?). En ik vind de naam nog steeds achterlijk, al ben ik nu niet verlegen meer.

Maar goed, wat doe je dan op bloedhete dagen? Maak een granita van watermeloen!

Wat gaat erin:

  • 1 kleine watermeloen (Deze zijn lekker zoet. Gebruik je gewone watermeloen, voeg dan evt. wat honing toe)
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 à 3 takjes munt (alleen de blaadjes)

Hoe maak je het:

Het is weer zo simpel. Schil de meloen, snijd in grove stukken en doe in de keukenmachine met het citroensap en de munt. Mix tot een glad geheel en mik dit geheel in een ovenschaal. Dan niet in de oven zetten, maar in de vriezer. Na ongeveer 45 minuten roer je het geheel even door en dit herhaal je om de 30-45 minuten tot alles bevroren is maar nog wel roerbaar. Dat duurt ongeveer een uur of drie. Schep de granita in glaasjes en serveer eventueel met een blaadje munt en een partje meloen.

P.S. Het schijnt dat je het een aantal dagen kunt bewaren in de vriezer. Heb ik niet geprobeerd, lijkt me niet lekkerder worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.