Chocolade kokos bananenbrood

chocolade bananenbrood

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb gebakken. Ik had drie overrijpe bananen en vroeg op Instagram wat ik moest maken. Bananenbrood! riep bijna iedereen die reageerde. Hmmm…. ja Heel origineel is dat niet. Maar moet je altijd origineel zijn? En ik had nog geen recept voor bananenbrood gedeeld op mijn blog, dus waarom niet?

Een voorwaarde voor mijn baksel was dat het niet te lastig moest zijn, want het is momenteel niet echt bakweer. Voor wie dit over 10 jaar leest: het is al weken bloedheet en de volgende hittegolf staat weer voor de deur. Niet echt weer om de keuken in te duiken en uren te bakken.

En als je dan iets simpels zoekt, is bananenbrood eigenlijk wel het ultieme baksel. Je mikt alles bij elkaar in de keukenmachine, daarna gooi je alles in een cakeblik en de oven doet de rest. Perfect voor luie wezens zoals ik. Althans, met dit soort weer word ik altijd zo loom…

Cacao en kokos

Nu had ik al vaker ‘gewoon’ bananenbrood gemaakt, dus wilde nu eens wat anders. Je kunt zoveel ingrediënten verwerken in een bananenbrood. Ik koos voor cacao en kokos. Eigenlijk wilde ik er ook nog pistachenoten in doen, maar dan moest ik die met de hand hakken. Nee, teveel werk hoor 😉

Okee, hop, de keuken in en binnen 10 minuten stond mijn cakeblik in de oven. Hoe makkelijk! Drie kwartier later stond er een geurig en dampend bananenbrood op mijn aanrecht. Kon niet wachten om te proeven! En oh, oh, oh, wat was hij weer lekker. Deze gaat vaker op het menu staan!

Wat gaat erin:

  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 60 gram havermout
  • 15 gram cacao
  • 25 gram geraspte kokos
  • 1 à 2 eetlepels amandelschaafsel

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik in met olie of boter. Schil de bananen en doe ze in stukken in de keukenmachine. Tik de eieren erbij en mix tot een glad mengsel. Meng vervolgens de bloem, havermout, cacao en kokos erbij en mix nog even door. Giet het mengsel in een cakevorm en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak het geheel in circa 45 minuten gaar in de oven. Controleer met een satéprikker of deze schoon en droog uit het brood komt, dan is ‘ie gaar (het brood, niet de prikker).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.