Weekblog #6 Sugar rush

Alweer een week voorbij! En wat een week… Ik werd een jaar ouder en dat vierden we met een high tea. Ontzettend lekker en als het echt goede producten zijn kan ik gewoon genieten van al dat lekkers zonder schuldgevoel. Maar mijn lichaam denkt daar anders over.

Verjaardagen doen mij nooit zo heel veel. Mijn eigen verjaardag vier ik eigenlijk nooit. Althans, niet in grote kring. Ik ga veel liever uit eten met mijn man. Mijn ouders schuiven ook nog wel eens aan, maar dit jaar waren zij op vakantie.

Ontbijt buiten de deur

En het was natuurlijk mijn eerste verjaardag als moeder. Ons kleintje had een mooie tekening gemaakt (met heel veel hulp van papa natuurlijk) en we gingen gezellig wat doen als gezin. We zouden gaan ontbijten buiten de deur. Ontbijt is echt mijn favoriete eetmoment, dus met zo’n uitstapje doe je me echt een plezier! Vooral bij een heerlijk koffietentje waar ze ook nog eens verse taartjes maken.

Maar helaas, ons hummeltje was chagrijnig ’s ochtends dus de deur uit gaan zat er niet in. Hmmm… plan B. Waar kun je nou ultiem taart eten? Juist, bij Robert van Beckhoven in Oisterwijk (jeweetwel, die gezellige Brabander uit Heel Holland Bakt). Mijn man wist op het laatste moment nog een high tea te regelen en dus togen we ’s middags naar Kafé van Leer.

Het oog is altijd groter

Ken je dat? Dat de etagère wordt neergezet en je denkt: “goh, dat past net in mijn holle kies”? Dat hadden wij dus ook. Tot we begonnen. Echt… ik heb nog nooit zo’n fijne high tea gehad! Het heerlijkste brood, de hartigste hapjes en de meest geweldige taartjes! Jum jum jum! Maar halverwege rolden we de tent al half uit. Zoveel eten waren we niet meer gewend. Vooral geen zoet eten. Pfff, dan merk je pas wat suiker met je lichaam doet!

Afijn, de picknick die ik die middag had gepland, schoven we maar even naar het weekend. Het zette me wel weer met beide benen op de grond. Het was een heerlijke high tea en als ik calorieën tot me neem, dan wil ik er echt van kunnen genieten. Dat hebben we zeker gedaan. Maar ik hoef de eerstkomende tien jaar geen suiker. We waren allebei doodmoe en hadden enorme hoofdpijn. Ook raakten mijn darmen helemaal van slag.

Drie repen Tony’s

Nee, zo nu en dan uit de band springen kan best, maar me helemaal volproppen met suiker doe ik niet meer. Het is wel duidelijk dat onze nieuwe eetgewoontes echt een onderdeel van onze levensstijl zijn geworden. Ongelooflijk dat ik vroeger gewoon hele pakken koek of repen chocola naar binnen werkte. Nu liggen hier al weken drie repen Tony’s in de keukenla. Die heb ik in huis voor hoge nood (;-)) en voor eventuele decoratie van mijn foto’s. In mijn vorige leven hadden ze de la niet eens gehaald.

En ondanks de suikerrijke high tea was ik toch een halve kilo afgevallen. Tja, een halve kilo zet niet veel zoden aan de dijk. Maar ik weet precies hoe dat komt (dankzij mijn FitBit) ik beweeg nog steeds te weinig. Door mijn ziekte en slechte fysieke toestand kan ik helaas niet zoveel en dat belemmert enorm. Ik wil dat niet steeds een excuus laten zijn, maar dat is het toch. Loop ik op een dag een paar stappen extra, dan voel ik dat direct.

Daarbij heb ik gewoon weinig tijd. “Tijd moet je maken” zegt men. Maar dat is nogal lastig als moeder van een gup. Mijn energieniveau is ’s ochtends het hoogst. Maar in de ochtend is spruitje niet vooruit te branden. Ik kan hem dus niet in de wandelwagen hijsen en een stuk lopen, want dan is hij de hele dag chagrijnig. ’s Middags heb ik mijn handen aan hem vol en ’s avonds ben ik compleet afgepeigerd.

Nieuw plan

Dus een nieuw plan: ik heb drie dagen in de week hulp bij de verzorging van de kleine (o.a. opa en oma) en ga op die dagen een stuk wandelen. Als het dan wat beter gaat met mijn bekken wil ik ook gaan fietsen. Want ja, ik loop wel de hele dag achter die kleine ontdekkingsreiziger aan, maar daarmee verbrand ik helaas niet genoeg calorieën.

Een nieuwe week met nieuwe kansen, ik ga er weer voor!

 

P.S. Ik maakte voor mijn verjaardag een zalige kwarktaart. Er was nog wat over en dat belandde in bovenstaande glaasjes. Hmmm, zo lekker als ontbijt en heerlijk suikervrij!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.