Salade met manchego en serranoham

Een tijdje geleden plaatste ik heerlijke recepten om pintxos te maken. Een groot succesnummer, maar ik had wat ingrediënten over, zoals manchegokaas en serranoham. Geen probleem, die verdwenen de volgende dag in een heerlijke lunchsalade!

Wat gaat erin (2/3 pers.):

Salade:

  • 2 kropjes baby romainesla
  • 6 plakjes serranoham
  • 75-100 gram manchegokaas
  • 1 (Conference) peer
  • 1 handje pecannoten
  • 1 komkommer
  • paar theelepeltjes vijgenchutney

Dressing:

  • 25 ml olijfolie
  • 25 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout

Hoe maak je het:

Verwijder de harde kern van de sla en snijd de bladeren in grove stukken. Doe de sla in een kom. Snijd de komkommer in stukjes en verdeel deze door de sla. Mix de ingrediënten voor de dressing door elkaar en meng de dressing door de sla. Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Hak de manchegokaas in blokjes. Verdeel de peer, kaas, serranoham en pecannoten over de sla. Maak af met een paar theelepeltjes vijgenchutney.

Lekker met stokbrood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.