Choco coco granola

Granola is niet meer weg te denken bij ons ontbijt. De winkels staan er ook vol mee, maar zelf gemaakt is nog altijd het lekkerst. In navolging van mijn basisrecept voor granola, deel ik hierbij mijn granola met chocolade en kokos. Heel makkelijk en zó lekker! Snel lezen en dan bakken!

Wat gaat erin:

  • 200 gram havervlokken
  • 100 gram gemengde, ongebrande noten
  • 100 gram zonnebloem- en pompoenpitten
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 eetlepel kokosrasp
  • een flinke snuf kaneel
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 2-3 eetlepels agavesiroop (optioneel, om het knapperig te maken)

Na het bakken:

  • 150 gram pure (85%) chocola
  • 5 eetlepels kokosschaafsel

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de havermout, noten en pitten met de olie, kokosrasp, cacao en kaneel. Er zitten al genoeg ingrediënten in om een zoete granola te krijgen, dus agavesiroop is niet per sé nodig daarvoor. Ik gebruik het om de granola wat krokanter te maken. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel het mengsel hierover. Bak circa 13-15 minuten. Roer eventueel halverwege door (ik doe dit nooit, want ik heb best een stevige oven). Laat na het bakken geheel afkoelen. Hak de pure chocola in stukjes en meng het, samen met het kokosschaafsel, door de granola. Bewaar in een afgesloten pot voor circa twee weken (hier is het dan alláng op).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.