Puur genieten bij Yirga in Breda

Koffie in Erlenmeyer bij Yirga

Heb je zin in een goede bak koffie, een lekker ontbijtje, lunch of borrel in de binnenstad van Breda, maar houd je niet zo van de drukke toeristische pleinen? Zoek dan Yirga eens op aan de Sint Annastraat 19C. Wij gingen er onlangs op een vroege zaterdagmorgen ontbijten en wat was dat een feestje!

Okee, het was 300 graden in de schaduw en er is geen airco. Is ook nogal lastig met een open keuken. Maar ze hebben een fijn terrasje. En op de koudere dagen is het binnen juist heel aangenaam, denk ik zo.

YIRGA Is je huiskamer in de stad. Een plek om met familie en vrienden te genieten van goed eten en drinken. Van een gezond ontbijt of lunch, tot de lekkerste koffie met een stuk huisgemaakte taart, met als afsluiting een glaasje natuurwijn vergezeld met aandacht geselecteerde Nederlandse kaas en/of charcuterie. En de bierliefhebber zijn we ook zeker niet vergeten! Met voor ieder wat wils kun je de hele dag blijven zitten op ons zonnige terras of gezellig binnen bij onze open keuken en bar.

We werden heel vriendelijk ontvangen door twee mensen achter de bar die nog druk waren de tent te openen. Ze gingen pas over tien minuutjes open maar we waren van harte welkom. Mooi de tijd om alvast een blik op de kaart te werpen.

Ondertussen maakte één van de barista’s een heerlijke filterkoffie voor ons. Eén Ethiopische en één Keniaanse. Konden we van beide smaken proeven. De filterkoffie wordt heel leuk gezet en geserveerd in Erlenmeyers. Ik houd wel van een aparte manier van serveren, het oog wil ook wat! En oh ja, de koffie is heerlijk!

All Day Breakfast

Op de kaart troffen wij veel lekkers: All Day Breakfast, Open Sandwiches, Salads & Soup, Sweets… We kwamen om te ontbijten dus ik nam yoghurt met granola en vers fruit en mijn man nam een tosti met homemade ketchup.

Mijn granola was echt zalig! Wel wat aan de zoete kant door de extra maple syrup, maar de toevoeging van geraspte limoenschil maakte dat helemaal goed! Aan de overkant van mijn tafel hoorde ik geen geklaag over de tosti dus die was ook goed. Vooral de homemade tomatenketchup was een fijn onderdeel. De bedienende jongen wist ons te vertellen dat er geen vast recept was voor deze ketchup. De eigenaar had een basisrecept (met veel bleekselderij) en voegde daar op gevoel het één en ander aan toe. Ik houd wel van deze manier van recepten maken!

Koffie to-go

Terwijl wij daar zaten kwamen er ook nog wat mensen uit de buurt een koffie to-go halen. Enkele van hen dronken die op op het gezellige bankje voor de zaak. Jammer dat er nog wel auto’s door het straatje rijden, anders was het de ultieme terrasplek om te ontsnappen aan het drukke stadsleven.

Binnen is alles Scandinavisch industrieel ingericht. De ruimte is vooral functioneel, maar toch heel gezellig. Er wordt bij Yirga gewerkt met puur en seizoensgebonden eten. En dat straalt de inrichting ook uit! Wij zijn fan!

www.yirga.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.