Weekblog #4 Horrormonen en caffeïnecravings

Coffeetonic

Voor de vrouwen die dit blog lezen gaat er waarschijnlijk iets heel herkenbaars komen… hormonen en chocola… Net voor of tijdens ‘that time of the month’ gieren de hormonen door je lijf en lig je schuimbekkend op de grond te schreeuwen om chocola.

Althans, zo gaat het bij mij ongeveer net vóór de tomatensoep over gaat koken. Ik kan nog maar aan één ding denken: chocolaaaaa! Zeker nu mijn lijf nog aan het ontzwangeren is is het een drama. Chocola is de zuurstof waarop ik moet leven in die week. En laat dat nou net afgelopen week zijn geweest.

Serotonine

Sinds ik een gezonde(re) levensstijl aanhoud laaf ik mij echter niet meer in bergen van Tony’s, Milka en M&M’s. Als een brave burger brokkel ik ’s ochtends een blokje 85% chocola door mijn kwarkje en ’s avonds neem ik een brokje bij de koffie. Dat doet al genoeg, mijn serotonine is dan weer aangevuld.

Het is wetenschappelijk bewezen, o.a. in het onderzoek van The National Institute of Nutrition and Food Technology, dat chocola in ons lichaam zorgt voor het feel-good hormoon serotonine. Tijdens de fase voor de menstruatie maken vrouwen meer oestrogeen en progesteron aan, wat kan leiden tot een vermindering van serotonine. Je lichaam vraagt er dus echt om. Het is echter niet nodig om 25 repen Tony’s weg te knagen, lieve mensen. Een klein stukje pure chocola doet al genoeg.

Wat ook een probleem was afgelopen week was dat ik vocht vast hield. Dit ook weer door die fijne periode, maar ook door het warme weer. Ik heb een soort van opvliegers en zwel lichtelijk op. Láng niet zo erg als tijdens mijn zwangerschap, toen ik zo’n 20 kilo aan vocht meezeulde, maar mijn weegschaal kan er niet zoveel mee.

Koffie en koek

Toen ik er gisteren op ging staan liet hij ook geen verandering zien. Tja, kwam dat nou door het vocht vasthouden, de extra brokjes chocola, ons dagje uit in Breda (hallo ijssalon!) of de vele lattes die ik afgelopen week buiten de deur dronk?

Want ja, onze Nespresso was weer eens stuk. En de vrienden van George Clooney waren wel zo lief om ons voor de tweede keer een nieuw apparaat te sturen, echter duurde dat een week. Een week zonder koffie dus…. help!

En dus gingen we aan de oploskoffie, filterkoffie uit een goedkoop apparaat van mijn zus en koffie buiten de deur. Met koekjes, en die moet ik altijd opeten.

Dus…. ik kan zoveel factoren de schuld geven, ik heb waarschijnlijk gewoon niet zo heel goed mijn best gedaan afgelopen week. En wie heb ik daarmee? Mezelf, dus niet meer zeiken, doorzetten!

Overzicht

Week 3

Afgevallen in kilo’s: 0 kg (totaal 1 kilo)

Afgevallen in cm: 0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.