
In mijn fruitmand lagen een paar appels die bijna voor zichzelf begonnen. En ik had een overkill aan fijne havermoutvlokken en enorme bakbehoefte. Via @voedzaamensnel vond ik een lekker recept voor havermout-appel-notenmuffins met appel. Easy peasy en zie hier het resultaat! Heerlijk om de dag mee te beginnen.
Wat heb je nodig voor ca. 6 muffins:
- 125 gram havermout
- 1 banaan
- 2 of 3 appels
- 2 eieren
- 150 ml melk
- 2 theelepels kaneel
- 75 gram rozijnen
- 80 gram gemengde noten
Keukenspullen: muffinvorm, keukenmachine en eventueel papieren muffins- of cupcakevormpjes.
Hoe ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Schil de appels en verwijder de klokhuizen
- Meng de havermout, banaan, 1 appel, eieren, melk, kaneel en rozijnen in een kom en mix ze in de keukenmachine
- Hak de noten grof en snij de overige appels in kleine stukjes
- Roer de noten en appels door het beslag en schep het beslag in de muffinvormpjes
- Bak de muffins circa 30 minuten in de oven
- Laat de muffins na het bakken even afkoelen