Kipwraps met mangochutney

Wraps met gegrilde groente en kip

Als de zon hoog aan de hemel staat heb ik nooit veel zin om achter de pannen te staan in de keuken. Het is dan al warm genoeg en achter zo’n kookplaat loopt de temperatuur ook nog eens flink op. Salades en soepen zijn dan mijn favoriet. En wraps. Die vullen enorm goed, ze zijn niet moeilijk te maken en je kunt er veel variatie in aanbrengen. Dit keer maakte ik wraps met gegrilde kip, gegrilde groente en mangochutney.

Op het moment van schrijven van dit blog is het buiten ongeveer 30 graden. Er heerst weer een ouderwetse hittegolf in Nederland. Zo’n lekkere, kleffe hittegolf waarbij het nét even iets te warm en benauwd wordt. Voor mij echt geen weer om gelukkig van te worden, ergens tussen de 20-25 graden vind ik meer dan prima.

Maar goed, in Nederland heerst die cultuur van: “ik mag niet klagen” dus ik zal er braaf mee stoppen. Beter vertel ik je mijn recept voor deze heerlijke wraps met kip en gegrilde groente. En als bonus mijn spicy mangochutney!

Wat heb je nodig (3 pers.):

Voor de wraps:

  • 6 (volkoren) tortillawraps
  • 2 kipfilets
  • 3 paprika’s (verschillende kleuren)
  • 1 courgette
  • veldsla
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Voor de mangochutney:

  • 1 doosje bevroren mangostukjes of 1 rijpe mango
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 duimpje verse gember
  • cayennepeper
  • 25 ml appelciderazijn (zou je evt. kunnen vervangen door witte wijnazijn, natuurazijn, limoensap…)
  • 25 ml honing

Hoe maak je het:

Snijd de groenten in grove stukken en besprenkel ze met olijfolie, peper en zout. Wrijf de kip ook een beetje in met peper en zout en gril alles op de barbecue (of de grillpan of de oven, wat je wilt) tot de kip gaar is en de groenten mooie grilstrepen hebben en een krokante bite. Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking.

Zet ondertussen een koekenpan op het vuur en snijd de ui, gember en knoflook fijn. Voeg een scheutje olie toe in de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg vervolgens de gember toe en blus af met het azijn (vuur laag!) Gooi de mangoblokjes erbij en bestrooi met een flinke snuf cayennepeper. Laat zachtjes pruttelen en roer zo nu en dan door tot de mango zacht is. Voeg vervolgens de honing toe en laat nog een minuutje of 5 tot 10 pruttelen (roer nog wel zo nu en dan door) Giet het mengsel in een keukenmachine en maal het wat fijner, maar wel zo dat het nog wat grof is. Besmeer de wraps met de chutney, leg hierop een dot sla, snijd de kip en groenten in stukken en beleg de wraps ermee. Vouw de wraps dicht en smullen maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.