Supermakkelijke eiwrap

Eiwrap met rucola, kipfilet en paprika

Een ei bakken is toch wel één van de eerste dingen die je leert in je culinaire leven. Ik bakte al vrij jong geklutste eitjes. Lekker met zo’n bruine, aangekoekte rand (juk). Maar ook je eibak-skills kun je perfectioneren. En dan ben je heel dicht bij deze makkelijke eiwrap.

Ik vind koken en nieuwe recepten uitproberen heel erg leuk, maar het moet me niet te ingewikkeld worden. Soms moet je echt wiskunde gestudeerd hebben om een recept te maken en dat was nou niet mijn favoriete vak op school. Ik houd er ook van om gewoon al mijn ingrediënten bij de plaatselijke winkels te kunnen kopen en geen woordenboek nodig te hebben. Gelukkig hebben de supermarkten tegenwoordig al een mega uitgebreid assortiment en de meeste recepten zijn echt niet moeilijk te maken.

Sta je nu nog in de kinderschoenen qua koken, bakken en braden, maar wil je wel lekker lunchen, probeer dan eens deze eiwrap. Echt hoor, het is de weinige moeite die het kost dubbel en dwars waard!

Wat heb je nodig:

  • 2 à 3 eieren
  • scheutje melk
  • rucola
  • kipfilet voor op brood
  • rode paprika
  • peper en zout
  • eventueel kruiden zoals peterselie of bieslook (vers of gedroogd)
  • zonnebloemolie

Hoe maak je het:

Tik de eieren in een kom en kluts met de melk. Voeg een snufje peper en zout toe en eventueel fijngesneden bieslook of peterselie. Verhit een beetje olie in een koekenpan en giet het eimengsel daarin. Laat op wat lager vuur het ei aan de bovenkant wat stollen en draai het dan met een spatel om. Laat nog ongeveer een minuutje in de pan, dan is je ei gaar. Laat een klein beetje afkoelen en bestrooi het ei met rucola, leg daarop de plakjes kipfilet en reepjes paprika. Ik heb de paprika een kwartiertje op 200 graden in de oven geroosterd (gemarineerd in een beetje olie, peper en zout) maar je kunt ook rauwe paprika nemen of gegrilde uit een potje. Rol de wrap voorzichtig op en klaar ben je!

De eiwrap is heel goed koud te eten dus handig om mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk.

Je kunt de wrap met vanalles beleggen, wat je maar lekker vindt. Bijvoorbeeld fetakaas, spinazie, ham, kaas, avocado…. keuzes te over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.