Havermoutmuffins met blauwe bessen

Havermoutmuffins met blauwe bessen

Een blueberry muffin…. je kon me er vroeger echt voor wakker maken. Ik kon enorm genieten van zo’n plakkerig cakeje met een frisse smaak van blauwe bessen, soms het een frosting van citroen. Hmmmm. Zeker toen ik er één in de VS at. Man, daar weten ze hoe ze muffins moeten maken! Kun je zowat een hele dag op voort, wat een joekels!

Maar goed, de tijd van het muffinsnaaien is voorbij. Natuurlijk sta ik mezelf nog wel eens iets lekkers toe, maar dan moet ik een keuze maken. En om nou helemaal naar de VS te reizen voor de ultieme blueberry muffin…. Dan maar een gezond alternatief maken.

Eerlijk is eerlijk, het komt niet eens in de buurt van een echte muffin. Maar het vult goed en natuurlijk zit de heerlijk frisse smaak van blauwe bessen er gewoon aan. Deze variant met havermout kun je als ontbijt nemen (ha, ik neem er dan gewoon twee) of als tussendoortje. Jumjum!

Wat gaat erin (ongeveer 8 muffins):

  • 150 gram havermout
  • 75 tot 100 gram blauwe bessen
  • een banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml melk (ik gebruikte koemelk want dan worden ze iets bruiner, maar je kunt ook bijv. amandelmelk gebruiken)
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • scheutje (zonnebloem)olie
  • snufje zout

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maal de havermout fijn in een keukenmachine en mix met de banaan, eieren, melk en bakpoeder tot een glad mengsel. Mix op het laatst het kaneel, zout en de olie mee. Spatel de blauwe bessen door het mengsel. (Tipje: rol ze even door de bloem, dan zakken ze niet zo snel naar onderen) Doe cupcakepapiertjes in een muffinvorm, giet hierin het mengsel tot het randje en bak ze ca. 30 minuten. Controleer eventueel met een prikker of ze gaar zijn.

Lekker met een toefje skyr!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.