Salade gegrilde watermeloen

Salade met gegrilde watermeloen

Als het mooi weer is buiten gaat bij ons al snel de barbecue aan. Wij barbecueën echter niet op de Hollandse manier, om het zo even te zeggen. Dan denk ik vaak aan bakken vol vlees, meters stokbrood, huzarensalade en heel veel saus. Ieder zijn eigen ding, maar dit trekt mij echt niet. Dat je op een barbecue bij iemand zit en er wordt geroepen: “Wie wil er nog een speklap? Ik heb er nog 10 en ik heb ook nog 25 worstjes en 30 kipdrumsticks!” Terwijl je al bomvol zit van al het brood en de salade.

Nee, de barbecue is voor ons een manier van koken, net als een pan of de oven. Ik heb wel het idee dat dat steeds meer in komt, want ik zie het regelmatig voorbij komen op Instagram. Gewoon je stukje vlees van die dag op de grill gooien en eventueel ook je groente er nog bij, of een gepofte zoete aardappel. Heerlijk! Het komt ook regelmatig voor dat mijn man buiten het vlees zit te grillen, terwijl ik binnen de salade maak (time-management met een baby!) De buren zijn al gewend aan de eenzame barbecueër, haha!

En ook als wij met vrienden rond de barbecue zitten, doen wij het op deze manier, alleen maken we van het grillen zelf dan een gezellig samenzijn. Kan prima hoor zonder vette sauzen en kant en klare salades.

Afijn, tot zover mijn gezever over onze barbecuegewoontes. Het gaat hier om de heerlijke salade die ik laatst maakte, met gegrilde meloen. Echt, jum, wat is dat lekker als het van de barbecue komt! Je kunt de meloen gewoon insmeren met wat plantaardige olie, maar ik maakte een lekkere marinade, die gelijk dienst deed als sladressing.

Wat heb je nodig:

Voor de marinade/dressing:

  • 2 eetlepels honing
  • sap  van een limoen
  • flinke snuf chilivlokken (gewoon naar smaak)
  • snuf zout

Voor de salade:

  • watermeloen
  • sla
  • handje zwarte olijven
  • scheutje olijfolie
  • 100 gram feta
  • rode ui
  • handje noten, bijvoorbeeld walnoten

Hoe maak je het:

Pers het sap van de limoen en meng dit met de overige ingrediënten van de dressing/marinade. snijd plakken van 1,5 centimeter van de watermeloen en snijd de groene schil (en dat witte randje) eraf. Smeer alle zijden in met de marinade. Zorg dat de barbecue goed op temperatuur is en gril de watermeloen aan beide zijden maximaal 3 minuten.

Meng ondertussen de sla met de olijfolie, snijd de ui in smalle ringen en meng alle ingrediënten, behalve de feta, door elkaar. Giet hierover het restant van de marinade en verkruimel als laatste de feta erover. Leg de plakken meloen erop en klaar is je salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.