Peanutbutter overnight oats

Overnight oats in een pindakaaspot

Al enige tijd geleden maakte ik overnight oats in een lege pindakaaspot. Echt zo’n hip dingetje op Instagram. En ja, ik ben superhip, ahum. Maar goed, ik wilde het eens proberen. Overnight oats maakte ik al vaker dus dit moest wel gaan lukken.

Eerlijk gezegd sprak het idee van pindakaas door de havermout mij niet zo aan. Ik ben van huis uit gewend gewoon gekookte havermoutpap te eten. En weird genoeg vind ik dat lekker. Pindakaas ook. Maar de combinatie? Hmmm. Na deze oats was ik nog niet overtuigd, maar ik ga het nog een kans geven in andere gerechten. Dit was overigens wel een fijn ontbijtje! En door alle reacties op Instagram heb ik toch het ‘recept’ maar even opgeschreven.

Oh, ik houd trouwens erg van dikke havermoutpap, vandaar deze verhoudingen. En het is voor 2 pers. Even tossen om de pindakaaspot ?

Wat gaat erin:

  • 100 gram havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • een halve banaan
  • een theelepel cacaopoeder

Voor de topping:

  • klein handje gemengde, ongezouten noten
  • een halve banaan
  • evt. extra cacaopoeder, stukjes chocola of scheutje honing

Wat heb je verder nodig:

  • een zo goed als lege pindakaaspot (type: ik kan er nog een boterham royaal mee beleggen)

Hoe maak je het:

Prak de banaan fijn en meng met de melk, havermout en cacao in een kommetje. Giet alles in de pindakaaspot en zet het (met deksel erop) in de koelkast. Minimaal 4 uur, maar eigenlijk een hele nacht.

De volgende ochtend haal je de pot uit de koelkast, topping erop en smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.