
Bloemkool is een groente die zich prima leent om soep van te maken. Maar ja, de kool zelf heeft niet heel veel smaak, heel saai en vlak. Gelukkig bestaat er kerrie, dat uitstekend matcht met bloemkool. Voeg kokosmelk en spekjes toe en dan is het echt een feestje hoor, deze bloemkool-kerriesoep!
Bloemkool-kerriesoep
Wat gaat erin (3 pers.):
- ca. 800 gram bloemkoolroosjes
- 600 ml water
- 1 kippenbouillonblokje
- 150 ml kokosmelk
- 1 el kerrie
- snuf uienpoeder
- snuf knoflookpoeder
- snuf gemalen peper
- 125 gram magere spekblokjes
- 1 el (olijf)olie
Hoe maak je het:
Verhit wat olie in een soeppan. Bak hierin de bloemkool aan met de kerrie, knoflook- en uienpoeder. Verkruimel het bouillonblokje en voeg het water toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten pruttelen. Voeg na 10 minuten de kokosmelk toe en roer door.
Terwijl de soep kookt bak je de spekblokjes in een koekenpan. Laat even uitlekken op een keukenpapiertje.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Voeg naar smaak zwarte peper en wat extra kerrie toe. Serveer de soep met de spekblokjes.