Geroosterde bloemkool met chipolataworstjes

geroosterde bloemkool

Bloemkool is niet mijn meest favoriete groente, zeker gekookt zit er kraak noch smaak aan. Maar uit de oven is bloemkool een heel ander verhaal. Natuurlijk kun je het verwerken in een ovenschotel, maar dit keer rooster ik de bloemkool samen met chipolataworstjes. Echt te lekker!

Recept geroosterde bloemkool met chipolataworstjes

Wat gaat erin (2 pers.):

  • ca. 400-500 gram bloemkoolroosjes
  • 1-2 el (olijf)olie
  • 1 tl garam masala
  • 1/4 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/4 tl uienpoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • 4-6 (runder)chipolataworstjes

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de grootste bloemkoolroosjes en doe ze in een kom met de olie en kruiden. Roer alles goed door elkaar. Verdeel de bloemkoolroosjes over de bakplaat en leg de chipolataworstjes ertussen. Schuif de bakplaat in de oven voor 25 minuten.

Ik heb er, zoals op de foto te zien is, ook eens aardappeltjes bij gedaan. Vond ik zelf geen succes. Door het vocht uit de bloemkool worden de aardappels niet lekker krokant. Die bak ik meestal op een aparte plaat in de oven of in de pan of airfryer.

Bloemkool over? Maak er soep van!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.