
De één houdt van fruit in zijn warme maaltijd, de ander gruwelt ervan. Ik hang ergens in het midden daarvan. Vies vind ik het zeker niet, maar ik moet er wel specifiek trek in hebben. Het moet ook niet te zoet worden. Deze Kip Hawaï heeft de perfecte balans tussen zoet, zuur, zout en pittig.
Recept Kip Hawaï
Wat gaat erin (2 pers.):
- 120 gram rijst
- ca. 300 gram kipfilet
- 3 paprika’s
- 1 ui
- 150 gram ananasstukjes
- 70 gram tomatenpuree
- 2 el ketjap manis
- 1 el sojasaus
- 1 tl honing
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 gerookte paprikapoeder
- flinke snuf gemberpoeder
- snuf kerriepoeder
- snuf chilipoeder
- snuf versgemalen zwarte peper
- (olijf)olie
Hoe maak je het:
Kook de rijst volgens de verpakking.
Snijd de kip in blokjes. Maak de ui en paprika schoon en snijd in stukjes. Verhit wat olie in een diepe koekenpan en fruit de ui hierin glazig. Doe de kip erbij, bestrooi met peper en bak rondom bruin. Bak vervolgens de paprika mee voor een minuut of vijf. Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en bak een paar minuten mee. Roer de ketjap, sojasaus en honing door het geheel en voeg de ananasstukjes toe (zonder sap). Laat een paar minuutjes pruttelen.
Serveer de Kip Hawaï met rijst en eventueel fijngehakte peterselie.