Gegrilde groene asperges met tomaat

gegrilde groene asperges

Dat ik gek ben op asperges mag geen geheim meer zijn. Ik heb al diverse recepten op mijn website staan met dit witte of groene goud. Maar dit is toch wel echt van de lekkerste. En ook heel simpel: gegrilde groene asperges met tomaat. Makkelijk uit de oven en heerlijk bij een stukje zalm.

Recept gegrilde groene asperges met tomaat

Wat gaat erin (2 pers.):

  • ca. 400 gram groene asperges
  • ca. 2-3 takjes cherrytomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1-2 el olijfolie
  • peper en zout

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de houtachtige onderkant van de asperges af (ca. 2 cm). Snipper de knoflook fijn. Laat de cherrytomaten aan de tak zitten (dat serveert leuk) of haal ze los. Indien gewenst kun je ze ook halveren. Leg de asperges en tomaten op de bakplaat. Meng de olie met de knoflook en een flinke snuf versgemalen zwarte peper. Bestrijk de asperges en tomaten met de olie. Bestrooi naar smaak met grof gemalen zout.

Rooster de asperges en tomaten circa 15 minuten in de oven.

Dit is een bijgerecht dat je leuk kunt oppimpen door bijvoorbeeld gegrilde pijnboompitten, gehakte walnoten of feta.

Serveer de asperges met een stuk gebakken zalm en krieltjes. Of met pasta waar je een eetlepel groene pesto doorheen roert. De gegrilde groene asperges met tomaat doen het ook goed in een zomerse salade. Snijd dan de asperges even in stukken.

 

Zin in nog meer recepten met asperges? Kijk eens bij mijn romige aspergesoep, frittata met groene asperges en asperge-krieltjessalade.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.