
Om onze peuter groente te laten eten verbouwen we tegenwoordig alles tot soep. Dat gaat er meestal wel zonder morren in. Vandaag maakten we wortelsoep met ras el hanout. Dat heeft het zoete van wortels en het kruidige van ras el hanout. Een blijvertje.
Recept wortelsoep met ras el hanout
Wat gaat erin (2 pers.):
- 500 gram (winter)wortel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl ras el hanout
- 1 bouillonblokjes (kip of groente)
- minimaal 600 ml water
- ca. 25 ml kookroom light
- snuf gemalen zwarte peper
- beetje gehakte peterselie of koriander
- olie om in te bakken
Hoe maak je het:
Pel de ui en knoflook en snijd in (grove) stukken. Rasp de wortels, verwijder en uiteindes en snijd in blokjes of plakjes. Verhit wat olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de wortel en ras el hanout toe en bak een paar minuten mee. Doe het bouillonblokje en het water erbij. Roer goed door en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten pruttelen.
Breng de soep op smaak met peper en de peterselie/koriander (naar smaak) en pureer de soep glad met een staafmixer. Roer op het laatst de kookroom erdoor.
Serveer de wortelsoep met ras el hanout met bruin brood en misschien een lekker smeerseltje, zoals pesto of muhammara.
PS Met 600 ml krijg je een vrij dikke soep. Ik vind dat erg lekker, maar wil je hem iets dunner, giet dan tijdens het pureren (heet) water erbij.
Iets meer pit in de soep? Voeg bij het bakken van de wortel wat cayennepeper of sambal oelek toe.
Maak ook eens soep van witlof, bloemkool, broccoli of courgette.