Daging smoor uit de slowcooker

daging smoor uit de slowcooker

Toen ik nog regelmatig eten afhaalde bij de chinees koos ik vaak voor daging smoor. Ben echt gek op dit zacht gegaarde rundvlees in ketjapsaus. Maar ik kom al jaren niet meer bij de afhaalchinees en daging smoor is ook eigenlijk veel lekkerder en supermakkelijk om zelf te maken. In de slowcooker in mijn geval.

Recept daging smoor uit de slowcooker

Wat gaat erin (ca. 3 pers.):

  • 500 gram sucade- of riblappen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 175 ml tomatenblokjes
  • 4 el ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 tl (bruine basterd)suiker
  • 1 el citroensap
  • 1/2 el (olijf)olie
  • peper en zout

Hoe maak je het:

Snijd het rundvlees in blokjes en doe in de slowcooker. Bestrooi naar smaak met peper en zout.

Snipper de ui en knoflook heel fijn. Ik gebruik hiervoor mijn keukenmachine. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de kruidnagel, nootmuskaat, kaneel en sambal toe en bak heel kort mee. Meng vervolgens de ketjap, tomatenblokjes, suiker en het citroensap door het geheel. Proef even of de smaak van de saus naar wens is. Voeg eventueel wat kruidnagel of sambal toe.

Voeg de saus bij het vlees in de slowcooker en meng goed door. Zet de slowcooker aan op stand low en zet de timer op 6-7 uur. Roer zo nu en dan even met een spatel. Eventueel kun je het laatste halfuur de deksel van de pan halen (of op een kier zetten) om de saus wat in te laten dikken.

Serveer de daging smoor met witte rijst en sperziebonen. Of met dat wat jij er lekker bij vindt.

Daging smoor slowcooker

 

Recepten die met dit gerecht overeenkomen: babi ketjap uit de slowcooker, nasi zoals bij de chinees en vegan rendang met jackfruit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.