Pasta met tomaat-mascarponesaus

tomaat-mascarponesaus

Ken je die verse pastasauzen van de Albert Heijn? Ik ben echt verslaafd aan de tomaat-mascarponesaus. Maar zo’n bakje is best aan de prijs en eigenlijk is een saus zelf maken nog veel lekkerder. Plus het is supersimpel, dat is ook nog eens fijn! Ik maakte een pasta met tomaat-mascarponesaus. Ook nog eens bomvol groente en vegetarisch.

Pasta met tomaat-mascarponesaus

Wat gaat erin (2-3 pers.):

  • 200 gram tomato frito
  • 15-25 gram mascarpone
  • snuf paprikapoeder
  • snuf peper
  • gedroogde basilicum (verse kan natuurlijk ook)
  • ca. 200 gram penne of andere pasta
  • 250 gram champignons
  • 400 gram broccoli
  • 1 paprika
  • 2 trostomaten
  • 1 ui
  • 1-2 teentjes knoflook
  • handje rucola
  • olijfolie

Hoe maak je het:

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak de champignons schoon en snijd in plakjes. Snipper de knoflook en snijd de ui, paprika en tomaat in stukjes. Was de broccoli en kook de roosjes beetgaar (ca. 5 minuten).

Verhit wat olijfolie in een diepe koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de champignons en paprika erbij en bak een aantal minuten mee. Voeg de peper en paprikapoeder toe, bak kort mee en doe de tomato frito in de pan, samen met de mascarpone, basilicum en stukjes tomaat. Roer door en laat het geheel een paar minuutjes pruttelen. Roer op het laatst de broccoli erdoor, anders wordt dat snot.

Serveer de pasta met de tomaat-mascarponesaus en garneer met wat rucola of verse basilicum.

Overigens kun je met de groenten in dit gerecht volop variëren. Aubergine en courgette passen hier bijvoorbeeld ook heel erg goed in. Dit gerecht is een prima manier om restjes groente uit je koelkast op te maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.