Pompoenstoof met kip

Pompoenstoof met kip en couscous

Pompoen is een groente die ik echt te weinig maak. Behalve in de soep dan. Maar even makkelijk als een soepje in elkaar draaien is deze pompoenstoof met kip en couscous. Boordevol groente en heerlijk op smaak door de ras el hanout. Ga jij ‘m ook snel maken?

Pompoenstoof met kip

Wat gaat erin (2 pers.):

  • 400 gram pompoenstukjes
  • 2 paprika’s
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 trostomaten
  • ca. 300 gram kipfilet
  • 1,5 tl ras el hanout
  • snuf peper
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 150 gram (volkoren) couscous
  • ca. 275 ml water
  • paar takjes koriander (optioneel)
  • handje rozijnen (ca. 20 gram, optioneel)
  • olijfolie

Hoe maak je het:

Snijd de ui, paprika’s en tomaat in stukjes en snipper de knoflook. De pompoen koop ik kant en klaar in stukjes, wel zo makkelijk. Verhit wat olie in een diepe koekenpan en bak hierin de kip, met een halve theelepel ras el hanout, gaar. Zet afgedekt apart.

Bak in dezelfde pan de ui en knoflook glazig. Voeg de paprika en pompoen toe en bak een paar minuten mee. Bestrooi het geheel met peper en 1 tl ras el hanout, bak dit even mee. Voeg de tomaten toe, kruimel de helft van het bouillonblokje over de groente en voeg maximaal 75 milliliter water toe. Roer door en zet het vuur laag. Laat een minuut of 20 zachtjes pruttelen met de deksel op de pan. Indien je rozijntjes wilt toevoegen, laat deze dan de laatste vijf minuten mee stoven. Roer op het laatst de kip door de stoof. Wil je de kip mee laten stoven, gebruik dan kipdijfilet. Gewone kipfilet wordt kurkdroog van stoven. Overigens kun je de kip ook los in een koekenpan bakken als de stoof bijna klaar is. Ligt er maar net aan hoeveel zin je hebt in de afwas πŸ˜‰

Maak van de overige 200 ml water en het overgebleven halve bouillonblokje een bouillon en laat daarin de couscous ca. 5 minuten wellen. Roer daarna los met een vork.

Hak de koriander fijn. Serveer de pompoenstoof met kip en couscous en strooi hier de koriander overheen.

Origineel recept en meer inspiratie

Het originele recept is te lezen op de website van Project Gezond. Ik haal van deze website altijd heel veel heerlijke recepten die perfect passen in een gebalanceerd voedingspatroon.

Heb je na het maken van deze stoof de smaak te pakken en wil je meer maken met pompoen, check dan de recepten op mijn website waar dit juweeltje in verwerkt zit: soep, plaattaart, puree, visstoof en gebakken havermout. Hmm, nog best een aardig repertoire zo. En joy!

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.