Shakshuka met aubergine en feta

shakshuka met aubergine en feta

Het is al een tijdje een hype, maar onlangs maakte ik het voor het eerst zelf: shakshuka. Het is namelijk intens makkelijk om zelf te maken en zo kun je nog eens variëren. Ik voegde bijvoorbeeld aubergine en feta toe. Lekker!

Shakshuka met aubergine en feta

Wat gaat erin? (2-3 pers.):

  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze)
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • ca. 50 ml water
  • 3 of 4 eieren
  • 100 gram feta
  • 2 takjes verse koriander
  • 1 tl ras el hanout
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • snuf zwarte peper
  • snuf chilivlokken of cayennepeper (optioneel)
  • 1 el olijfolie

Hoe maak je het:

Snipper de ui en knoflook. Verwijder de zaadlijsten en het steeltje van de paprika’s alsook het steeltje van de aubergine. Snijd de groentes in stukjes van ca. 1,5 cm. Dus niet te bonkig, maar ook niet te klein. Verhit de olijfolie in een diepe koekenpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de paprika en aubergine toe en bak een paar minuten mee. Voeg de ras el hanout, peper en eventuele chilivlokken toe en bak nog even kort. Blus het geheel af met de tomatenblokjes en een scheutje water. Roer het bouillonblokje erdoor en zet het vuur laag.

Maak drie of vier kuiltjes in het tomaten-groentemengsel en breek één ei per kuiltje. Doe een deksel op de pan en laat het geheel ca. 10 minuten pruttelen (al naar gelang hoe zacht je je ei wilt). Voeg de laatste vijf minuten de gebrokkelde feta toe. Hak de koriander fijn en garneer het gerecht hiermee. Serveer met brood (lekker dippen) of met couscous.

En zo zet je een heerlijke shakshuka met aubergine en feta op tafel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.