Snelle stroganoff

Snelle stroganoff

Stroganoff is heerlijk, maar de authentieke bereidingswijze vergt wat tijd. Dit is een makkelijke, snelle versie die ook nog eens vrij laag in calorieën is! Zal waarschijnlijk weinig met echte stroganoff te maken hebben, maar lekker is het wel!

Snelle stroganoff

Wat gaat erin (2-3 pers.):

  • ca. 250 gram hamlappen
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 125 ml kookroom light
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl uipoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • flinke snuf gemalen zwarte peper
  • snufje zout (optioneel)
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het:

Snijd de hamlappen in blokjes van ca 2×2 centimeter en bestrooi met peper en zout. Maak de paprika, ui en champignons schoon en snijd in stukjes. Net wat je zelf lekker vindt, ik houd bijvoorbeeld erg van grote stukken champignon. Verhit wat olie in een diepe koekenpan en bak de hamblokjes even aan tot ze bruin zijn. Haal uit de pan en zet even apart in bijvoorbeeld een bord.

Bak in het vet van het vlees de ui glazig en voeg de champignons en paprika toe. Bak even mee tot de champignons mooi op kleur zijn. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak ongeveer twee minuten mee.

Daarna kan het vlees weer in de pan en kun je de kookroom toevoegen. Breng aan de kook en laat een paar minuutjes pruttelen.

Serveer de snelle stroganoff met aardappelpuree of rijst.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.