Kipkerrie salade

Kipkerrie salade met appel

Als ik broodjes eet bij de lunch doe ik daar graag zogenaamde broodsalades op. Sinds ik gezond aan het eten ben is het opentrekken van een bakje Johma er echt niet meer bij. Alles moet zelf gemaakt worden. Je zou denken dat dat een enorme uitdaging is, maar dat valt reuze mee. In navolging van mijn verse eiersalade en tonijnsalade, deel ik hierbij mijn recept voor zelfgemaakte kipkerrie salade.

Wat gaat erin:

  • 1 kipfilet
  • 1 kleine, zoete appel
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0%
  • 2 eetlepels mayonaise light (ik gebruik YoFresh)
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1/2 theelepel kurkuma
  • snuf chilivlokken
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf gemberpoeder
  • snuf peper en zout
  • optioneel: fijngehakte bieslook of bosui

Hoe maak je het:

Kook de kipfilet in circa 10 minuten gaar en laat afkoelen. Schil de appel en snijd in kleine stukjes. Meng in een kom de overige ingrediënten door elkaar. Scheur of snijd de kip in stukjes en roer deze, samen met de appel, door het mengsel. Serveer eventueel met fijngehakte bieslook of bosui.

In plaats van appel kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld ananas of perzik.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.