Milde chili sin carne

chili sin carne

Superlekkere chili sin carne en heel makkelijk te maken ook! Hier mis je het vlees echt niet. Lekker met rijst, brood of nacho’s.

Wat gaat erin (2-3 pers.):

  • ca. 135 gram bruine bonen (uitgelekt)
  • ca. 125 gram rode kidneybonen (uitgelekt)
  • ca. 70 gram mais (uitgelekt)
  • 2 rode paprika’s
  • 1 (kleine) ui
  • 1 teentje knoflook
  • ca. 200 ml passata
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder (gerookt)
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/4 tl uipoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl oregano
  • snufje cayennepeper
  • snufje gemalen zwarte peper
  • olijfolie
  • Graag wat pit? Voeg dan 1/2 fijngesneden rode peper toe

Hoe maak je het:

Snipper de ui en de knoflook, snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een beetje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook glazig. Bak vervolgens de tomatenpuree en kruiden even mee. Voeg de paprika toe en bak een paar minuutjes. Daarna kunnen de bruine bonen, de kidneybonen en mais in de pan. Voeg de passata toe en roer door. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het geheel een minuutje of tien pruttelen.

Serveer met witte rijst, brood of nacho’s. Ook lekker om er wat geraspte kaas over te doen of een klodder crème fraiche of guacamole. Maak het geheel af met wat gehakte peterselie of koriander. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.