All Day Breakfast bij Frenchie Café Den Bosch

Frenchie Café Den Bosch

Al sinds de opening in 2019 staat Frenchie Café Den Bosch op mijn hotspot-lijstje. Vanaf dag één volg ik ze op Instagram, want de gerechtjes en taartjes bij Frenchie zijn heel geschikt om te delen op dit medium vol kleurrijke foto’s. Maar ja, al dat roze past nou niet echt bij mij en al helemaal niet bij mijn ruige vent. Gelukkig heeft hij ook een vrouwelijke kant, en altijd honger, dus schuiven we op een zonnige zomerochtend aan voor het ontbijt.

All day breakfast

Nu zijn wij erg vroege vogels, al is het soms tegen wil en dank, maar als je dat niet bent is dat geen probleem bij Frenchie Café Den Bosch. De ontbijtgerechtjes op de kaart kun je namelijk de hele dag door bestellen. Maakt ook niet uit of je een hartig of zoet ontbijt wil, er is voor ieder wat wils.

Frenchie Café Den Bosch

Ja, echt voor iedereen, ook voor mijn ruige echtgenoot. Of, tja, ik bestempel hem als ruig, met zijn borstelige baard en zware stem. Of hij dat ook is moet later blijken. Hij kiest van de kaart niet de Mancakes (pannenkoeken met bacon, cheddar, ui en maple syrup) maar de Eggs Florentine: gepocheerde eieren met spinazie en Hollandaisesaus op een briochebroodje. Ik twijfel enorm. Zal ik voor een smoothiebowl gaan of pancakes? Al ziet de toast met feta, avocado en granaatappelpitjes er ook heel lekker uit.

Unicorn Pancakes

Okee, ik ga voor pancakes. Die keuze zorgt voor nieuwe keuzestress, want er staan diverse soorten op de kaart: Nutella-, Red Velvet- en Unicorn Pancakes. Omdat ik nog steeds niet weet of dit hele roze gebeuren van Frenchie wel bij me past ga ik veilig voor de klassieke American Pancakes met slagroom, vers fruit en maple syrup.

Frenchie Café Den Bosch
Eggs Florentine met een gezellig bloemetje

Het blijkt een prima keuze te zijn, zowel die van mij als die van mijn man. Volgens laatstgenoemde past het zoete briochebrood perfect bij het zoute van de eieren en spinazie. Op mijn bord liggen maar liefst vijf pannenkoekjes met gezellig gedecoreerd fruit en een dot slagroom, plus een schattig kannetje ahornsiroop.

Roze chocolademelk

Die vijf pannenkoeken krijg ik niet op, maar gelukkig is manlief altijd gewillig om voor kliko te spelen. Al is kliko in dit verhaal wat denigrerend. De pancakes zijn namelijk echt té lekker en om die reden had ik ze rustig op kunnen eten. Maar vijf stuks inclusief zoveel fruit is wat veel, al klaag ik zeker niet. Overigens heb ik inmiddels ook wat Unicorn Pancakes voorbij zien komen en ik denk dat ik die een volgende keer wel ga proberen.

Frenchie Café Den Bosch
Unicorn Hot Chocolate

Mijn man wacht niet tot een volgende keer en bestelt bij het tweede rondje drankjes een Unicorn Hot Chocolate. Dit is een roze chocolademelk met slagroom en marshmallows. De serveerster moet erg lachen. Volgens mij waardeert ze zo’n actie wel. Of ze lachte hem vol in zijn gezicht uit, haha! Nee, ze was echt supervriendelijk en volgens mij mag iedereen bij Frenchie zichzelf zijn, met of zonder roze eenhoorns.

Instagram

Frenchie Café richt zich heel erg op de Instagram-generatie. Niet voor niets zien alle gerechtjes en de zaak er zo kleurrijk uit. Ik was ook een beetje bang tussen de hipstermeisjes te belanden, maar dat viel alles mee. Sterker nog, er zaten op het moment dat wij er waren alleen dertigplussers. Waarvan de ene helft man en de andere helft vrouw.

Ze hebben ook koffie!

En ja, er staan wat dingen op de kaart die voor mij echt té hip zijn, zoals Charcoal Latte (latte met houtskool dus), Unicorn Cupcakes en een Freakshake, daar zal ik niet snel aan beginnen. Maar aan de andere kant staat er óók goede koffie op de kaart. Zo weet Frenchie het verschil tussen een Espresso Macchiato en een Cortado. Daar word ik echt zó blij van!

Frenchie Café Den Bosch

Yep, de volgende keer dat ik weer in Den Bosch ben (of Utrecht, daar zitten ze ook) is de kans groot dat ik weer gezellig aanschuif bij Frenchie Café!

Frenchie Café Den Bosch

Frenchie Café Den Bosch

 

Frenchie Café, Orthenstraat 47F, Den Bosch

Frenchie Café, Lange Nieuwstraat 21, Utrecht

 

http://www.frenchiecafe.nl/

 

#nospon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.