Macaroni zoals vroeger

Macaroni zoals vroeger

Niet veel dingen die ik vroeger thuis kreeg vind ik erg lekker. Behalve de macaroni, daar was ik gek op! Ik maak het nog steeds, alleen wel op mijn eigen manier en zonder pakje.

Recept Macaroni zoals vroeger

Wat gaat erin (ca. 3 pers.):

  • 200 gram macaroni
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 70 gram tomatenpuree
  • 3 tl macaronikruiden*
  • ca. 50 gram Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Hoe maak je het:

Kook de macaroni volgens de verpakking, giet af en roer er een scheutje olijfolie door.

Pel en snipper de ui en knoflook heel fijn. Ik gebruik hiervoor de keukenmachine. Was de courgette en paprika en snijd in hele kleine blokjes.

Bak in een diepe koekenpan het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak een paar minuten mee. Bak vervolgens ook de paprika en courgette mee voor ongeveer vijf minuten.

Roer de tomatenpuree erdoor en voeg de kruiden toe. Bak alles nog zeker een minuut of vijf zodat de tomatenpuree niet meer zuur is.

Meng de macaroni door het groente-gehaktmengsel en serveer de macaroni met geraspte Parmezaanse kaas.

*Macaronikruiden: 3 tl peterselie – 3 tl oregano – 2 tl basilicum – 1 tl tijm – 1 tl knoflookpoeder – 1 tl uienpoeder – 1 tl paprikapoeder – 1/2 tl cayennepeper – 1/2 tl zwarte peper

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.