Marokkaanse gehaktballetjes

Marokkaanse gehaktballetjes

Deze gehaktballetjes zijn zó lekker! Zowel de balletjes zelf als de tomatensaus zitten vol verrassende smaken.

Recept Marokkaanse gehaktballetjes

Wat gaat erin (4 pers.):

Gehaktballetjes

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram paneermeel
  • 1 tl garam masala
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder (mild)
  • 1/4 tl gember
  • snuf gemalen zwarte peper
  • 1 teentje knoflook (fijn gesnipperd)
  • 1 el gehakte koriander* (vers)
  • scheutje olijfolie

Saus

  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 ui (fijn gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijn gesnipperd)
  • 3 tl ras el hanout
  • snuf gemalen zwarte peper
  • snufje chilivlokken
  • 1 el gehakte koriander* (vers)
  • optioneel: kneepje honing
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je het:

Begin met het maken van de gehaktballetjes. Meng alle ingrediënten hiervoor in een kom en draai er ballen van ter grootte van een pingpongbal. Zet even afgedekt in de koelkast.

Verhit in een hapjespan een scheutje olie en fruit hierin de ui en twee teentjes knoflook aan. Voeg de tomatenblokjes, ras el hanout, peper, chilivlokken en koriander toe en roer door. Breng aan de kook en laat dan op lager vuur een kwartier pruttelen zonder deksel op de pan. Wil je een wat zoetere saus, voeg dan, net voordat je de balletjes erbij gaat doen, een kneepje honing naar smaak toe.

Verhit in een koekenpan een scheutje olijfolie en bak de gehaktballetjes rondom aan. Zodra de tomatensaus een kwartier heeft geprutteld voeg je de gehaktballetjes toe. Doe nu wel een deksel op de pan en laat nog tien minuten pruttelen tot de balletjes gaar zijn. Roer halverwege een keer door.

Serveer met couscous en gebakken courgette en aubergine.

* Ben je geen fan van koriander? Gebruik dan peterselie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.