Mexicaans stoofvlees (slowcooker)

Mexicaans stoofvlees

Een perfect gerecht om te maken in de slowcooker: Mexicaans stoofvlees. Lekker met maïs en rode kidneybonen. Prima te verwerken in bijvoorbeeld enchiladas.

Recept Mexicaans stoofvlees (slowcooker)

Wat gaat erin (4-6 pers.):

  • 700 gram runderriblappen
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 350 ml frito
  • 3 tl tomatenpuree
  • 2 tl gerookt paprikapoeder (mild)
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • snuf witte peper
  • snuf cayennepeper
  • snuf gemalen zwarte peper
  • 2 el water (ca. 30 ml)
  • 150 gram mais (klein blikje)
  • 150 gram rode kidneybonen (klein blikje)

Hoe maak je het:

Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 cm. Doe de ui, knoflook en het vlees in de slowcooker. Voeg de tomatenpuree, frito , kruiden en het water toe. Roer alles door. Doe het deksel op de slowcooker en zet voor 7-8 uur op low.

Voeg tijdens het laatste halfuur de uitgelekte mais en kidneybonen toe en roer door. Is de saus wat aan de natte kant, laat dan het deksel van de slowcooker dan kan het nog wat indikken.

Serveer met witte rijst en een salade. Of gebruik het vlees als vulling voor enchiladas of een nachoschotel.

 

Meer slowcooker gerechten? Kijk eens bij deze babi ketjap of makkelijke hachee.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.