Romige champignonsoep met gebakken kastanjechampignons

romige champignonsoep

Champignonsoep is al jaren één van mijn favorieten. Als het ergens op de menukaart staat kies ik er meestal wel voor. Maar zelf maken is net zo makkelijk en stiekem echt veel lekkerder! Deze versie is heerlijk romig en heeft een lekkere bite door de gebakken kastanjechampignons.

Concept recept

Deze soep heeft een eeuwigheid in mijn concepten gestaan. Waarom? Nou, kijk eens naar de hoofdfoto, wat een drama. ik dacht destijds: ik maak wel een keer een nieuwe foto. Nou, haha, niet dus. Zodra ik mijn eten klaar heb, en vooral zo’n lekkere soep als deze, wil ik eten. Eén van de redenen dat ik mijn foodfotografie-hobby aan de kant heb geschoven, het eten werd er niet lekkerder op.

Als ik mijn boodschappenlijstje ga maken kijk ik regelmatig op mijn eigen website voor recepten. Ik weet immers dat het succesrecepten zijn. Maar omdat mijn champignonsoep nog steeds in concept stond heb ik deze heerlijke soep al een tijdje niet meer gemaakt. Zonde! Dus, hop, gewoon online met de meest brakke foto ever. Desmaak is fantastisch, daar gaat het om.

Recept romige champignonsoep met gebakken kastanjechampignons

Wat gaat erin (2-3 pers.):

  • 400 gram witte champignons
  • 125 gram kastanjechampignons
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 45 gram bloem
  • 1 bouillonblokje (kip, paddenstoelen of groente)
  • 800 ml water
  • 1 tl gedroogde tijm
  • snuf peper
  • scheutje kookroom
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je het:

Boen de witte champignons en snijd in plakjes. Pel en snipper de ui en knoflook.

Verhit in een soeppan een beetje olie en fruit de ui en knoflook glazig. Voeg de champignons toe en bak tot deze zacht zijn. Meng de bloem erdoor en laat een minuut of drie garen. Voeg vervolgens de tijm toe en brokkel het bouillonblokje. Giet het water erbij en breng het geheel aan de kook. Laat, met deksel op de pan, ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

Boen ondertussen de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kastanjechampignons met een snuf peper goudbruin.

Pureer de champignonsoep met een staafmixer, roer de kookroom erdoor en voeg naar smaak peper toe. Serveer de soep met de uitgebakken kastanjechampignons erin.

 

Champignons over? Maak eens risotto met deze eetbare schimmeltjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.