
Goulash is zo’n ontzettend lekker gerecht! En je maakt het simpel in de slowcooker. Heerlijk met rijst of aardappels.
Goulash uit de slowcooker
Wat gaat erin (ca. 4 pers.):
- ca. 700 gram runderriblappen
- 2 rode paprika’s
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 el tomatenpuree
- 1 el pimentón (mild gerookt paprikapoeder)
- 1 tl karwijzaad
- 2 laurierblaadjes
- 1 blokje runderbouillon
- 200 ml water
- 1 el bloem
- snuf peper
- snuf zout
Hoe maak je het:
Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 1-1,5 cm. Doe dit in de slowcooker en roer hier de tomatenpuree door.
Snijd het vlees in blokjes van 3 cm. Meng met de bloem en een snuf peper en zout. Doe dit ook in de slowcooker. Als je wilt kun je het vlees ook even kort aanbakken.
Voeg het paprikapoeder en karwijzaad toe en verbrokkel het bouillonblokje. Giet de tomatenblokjes en het water over het geheel in de slowcooker. Schep alles een beetje om.
Leg de laurierblaadjes bovenop en zet de slowcooker 8 uur op low.
Serveer de goulash met rijst, aardappelpuree of pasta.