Vegetarische couscous met feta en cashewnoten

vegetarische couscous

Wanneer ik iets maak met couscous ben ik vaak geneigd er kip bij te gooien. Maar niets is zo veelzijdig als couscous dus waarom zou ik niet eens andere ingrediënten kiezen? Pakt vaak goed uit hoor. Zoals in dit geval met gegrilde groente, geroosterde cashewnoten en feta. Heerlijk en het past in een bewuste levensstijl.

Recept Vegetarische couscous met feta en cashewnoten

Wat gaat erin (ca. 3 pers.):

  • 150 gram (volkoren) couscous
  • ca. 600 gram groente om te grillen (bijv. wortel, paprika, courgette, tomaat, ui)
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram feta
  • 60-75 gram cashewnoten
  • 3 tl ras-el-hanout
  • 2 tl Verstegen blend voor couscous*
  • 1 el (olijf)olie
  • peper en zout
  • 200 ml water

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de groente in stukken/plakken. Meng in een kom met de olie en ras-el-hanout. Verdeel de groente over een bakplaat en bestrooi met peper en zout. Plet de knoflooktenen en leg ertussen. Zet de bakplaat voor ongeveer 25 minuten in de oven. Hussel halverwege even om.

Doe 200 ml kokend water in een kom en voeg de couscous toe. Roer de Verstegen blend erdoor, zorg dat alle couscous onder water staat en laat het vijf minuten wellen. Rooster ondertussen in een koekenpan op matig vuur de cashewnoten lichtbruin.

Schep de couscous op borden, verdeel de gegrilde groente hierover, knijp de knoflookteentjes uit, strooi de cashewnoten over het geheel en maak af met in stukjes gebrokkelde feta.

 

*Heb je deze blend niet? Gebruik dan een half bouillonblokje of ras-el-hanout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.