Romige pasta met courgette en spekjes

romige pasta met courgette

Deze romige pasta met courgette en spekjes kan binnen 20 minuten op de eettafel staan. Heel makkelijk om te maken en zo ontzettend lekker! Met variatietips.

Recept romige pasta met courgette en spekjes

Wat gaat erin (2-3 pers.):

  • 225 gram pasta, bijvoorbeeld penne
  • 125 gram gerookte spekblokjes
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 tl gedroogde marjolein
  • snuf zwarte versgemalen peper
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je het:

Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking, giet af en roer er een beetje olijfolie door zodat het niet gaat plakken.

Terwijl de pasta kookt bak je de spekblokjes zo’n 5-7 minuten aan in een diepe koekenpan tot ze bruin kleuren en gaar zijn. Laat uitlekken op een keukenpapiertje.

Pel en snipper de ui en knoflook. Was de courgette, snijd in de lengte in vieren en daarna in blokjes. Verhit wat olijfolie in de diepe koekenpan. Fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de courgette toe en bak een minuut of vijf mee. Breng op smaak met peper en marjolein, voeg de crème fraîche toe en warm een minuutje mee.

Roer de pasta en spekblokjes erdoor en je kunt al aan tafel.

Variatietips:

  • varieer qua groente met bijvoorbeeld groene en/of witte asperges (wel iets langer wokken dan courgette)
  • vervang de spekblokjes door ham, pancetta of chorizo
  • voor vegetarisch kun je de spekblokjes vervangen door geroosterde pijnboompitten
  • voeg voor extra smaak en romigheid 50 gram geraspte Parmezaanse kaas toe
  • als je geen marjolein in huis hebt kun je ook tijm, dragon of rozemarijn gebruiken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.