Makkelijke hachee uit de slowcooker

Hachee slowcooker

Hachee is een gerecht dat je perfect in de slowcooker kunt bereiden. Op wat snijwerk na heb je er haast geen omkijken naar en ’s avonds zet je een heerlijke pan mals rundvlees op tafel.

Deze versie noem ik ‘makkelijke hachee uit de slowcooker’. Dit omdat je bij dit recept niet het vlees vooraf hoeft aan te braden. Eigenlijk hoef je alleen het vlees, de ui en knoflook te snijden, alles in de pan te mikken en klaar ben je. De slowcooker doet de rest.

Hachee slowcooker
Alle ingrediënten alvast klaargezet

En dat soort recepten houd ik van, daar heb je immers een slowcooker voor toch? Soms kom ik recepten tegen die zo bewerkelijk zijn dat ik al afhaak. Het oorspronkelijke recept komt overigens uit de Allerhande. Ik heb daar bijna niets aan veranderd, er komt met deze ingrediënten gewoon heerlijke hachee uit de pan.

Hachee slowcooker
Alles in de slowcooker

Recept

Wat gaat erin (ca. 4 pers.):

  • ca. 700 gram riblappen
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el rode wijnazijn
  • 100 ml water
  • 1 el appelstroop
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 blokje runderbouillon
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • flinke snuf vers gemalen peper
  • snuf gemalen zeezout

Hoe maak je het:

Pel de ui en knoflook. Halveer de ui en snijd in ringen, snijd de knoflook fijn. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 3 centimeter.

Doe het vlees in de slowcooker en voeg een royale snuf peper en een snuf zout toe. Voeg vervolgens de ui, knoflook, rode wijnazijn, water, appelstroop, laurier en kruidnagels toe. Brokkel het bouillonblokje en de plakjes ontbijtkoek erover en roer alles even door.

Doe het deksel op de slowcooker en zet voor 5 tot 6 uur op stand high. Roer zo nu en dan (niet te vaak) even door. Haal eventueel het laatste halfuur het deksel van de pan om de hachee wat in te laten dikken.

Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes en ook de kruidnagels, voor zover die nog te vinden zijn.

Serveer op ouderwetse wijze, met rode kool en aardappelpuree. Ook lekker bij een stamppot als hutspot of hete bliksem.

 

Kijk ook eens bij mijn babi ketjap uit de slowcooker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.