Vegetarische pasta uit de oven

vegetarische pasta uit de oven

Superlekker en makkelijk te maken. Als je een beetje oplet past het prima in een gezond leefpatroon. Plus het is vegetarisch!

Vegetarische pasta uit de oven met broccoli en mozzarella

Recept (3-4 pers.):

Wat gaat erin:

  • 225 gram pasta, bijv. penne
  • 1 stronk broccoli
  • 250 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 bol mozzarella
  • ca. 350 gram gezeefde tomaten
  • scheutje kookroom (ca. 50 ml)
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • scheutje olijfolie

Hoe maak je het:

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Veeg de champignons schoon, snijd in kwartjes. Pel en snipper de ui en knoflook.

Zet een ruime pan met kokend water op en kook de pasta volgens de verpakking al dente. Voeg de laatste vijf minuten de broccoliroosjes toe. Giet daarna af.

Terwijl de pasta en broccoli koken verhit je wat olie in een diepe koekenpan en bak je de ui en knoflook glazig. Bak vervolgens de champignons mee voor een minuut of vijf. Voeg de gezeefde tomaten, Parmezaanse kaas, oregano en paprikapoeder toe, breng aan de kook en laat een paar minuutjes pruttelen. Roer voorzichtig de pasta en broccoli door de saus.

Giet het geheel over in een ovenschaal en scheur de mozzarella in stukjes, verdeel deze over het gerecht. Zet de ovenschaal in de oven tot de mozzarella gesmolten is, dit zal na ongeveer tien minuutjes zijn.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.