Koffie, gebak en lunch bij Koffiebakkers in Goirle

Koffiebakkers Goirle

Net onder Tilburg ligt Goirle. Je zult er vast wel eens van gehoord hebben, maar ben je er wel eens geweest? Ik in ieder geval niet. Tot ik begin 2019 vernam dat daar een nieuw lunchzaakje geopend was. Natuurlijk moest ik deze hotspot bezoeken en zo wandelden wij op een vroege ochtend in mei binnen bij Koffiebakkers.

Winkelcentrum De Hovel

Wie dit tentje volgt op social media kent inmiddels wel het vrolijke hoofd van eigenaar Tom, die iedere dag de taart van de dag aanprijst met een ’taartselfie’. De eerste keer dat wij bij Koffiebakkers, in winkelcentrum De Hovel in Goirle, binnenstapten, stond de beroemde ‘koffiebakker’ zelf achter de toonbank en verwelkomde ons joviaal.

Koffiebakkers Goirle

Terwijl mijn man ons zoontje installeerde op een kinderstoel, pakte ik het menu waar voorop geschreven stond: “Wat fijn dat je er (weer) bent.” Nou, dat is nog eens leuk binnenkomen. In deze periode was ik erg into de flat white, maar die zag ik niet op de kaart staan. Toen Tom bij ons aan tafel kwam vragen wat hij voor ons kon inschenken vroeg ik of hij ook flat white schonk. “Eeh, nee, maar ik kan het altijd voor je maken hoor!” Kijk, daar houd ik van!

Servicegerichte horecatijgers

En zo gaat het eigenlijk altijd als je bij Koffiebakkers aanschuift. Niet alleen eigenaar Tom, maar ook zijn medewerkers, zijn altijd erg enthousiast en servicegericht. Zo kreeg onze peuter bij zijn appelsap een Tiny Tony, die normaal alleen bij de koffie en thee komen. De serveerster vroeg eerst netjes of hij die wel mocht en zei toen: “Ik heb speciaal die met knettersuiker uitgezocht!” Dat zijn toch echt die kleine dingen die een bezoek aan een horecagelegenheid zo fijn maken.

Koffiebakkers Goirle
Koffie van Julius Meinl

De koffie die je bij Koffiebakkers geserveerd krijgt is van het merk Julius Meinl. Eigenlijk heb ik geen flauw idee wie die Julius is, hij maakt prima koffie! En verwacht van de leuke mensen bij Koffiebakkers geen hippe latte-art, maar een kniesoor die daar op let als er zo’n heerlijke Tiny Tony naast je kopje ligt 😉 Naast koffie serveren ze overigens ook thee, zoals een heerlijke gemberthee met citroen, huisgemaakte ijsthee, ijskoffie’s, chocolademelk, smoothies… ik kan nog even doorgaan.

Taart en smoskes

En dan heb ik het alleen nog maar over de drankjes. Heb je erg trek in zoet en verdwijnt die Tony zo in je holle kies, dan kun je gewoon een taartje, cupcake of stukje shortbread bestellen. De vitrine staat altijd vol met lekkers en het aanbod wisselt dagelijks, keuzestress to the max dus. Als het warm is gaat een ijsje van Marja’s Zuivelhoeve er trouwens ook wel in!

Koffiebakkers Goirle
Smoske huisgemaakte eiersalade
Koffiebakkers Goirle
Tosti ham-kaas

Kom je gezellig lunchen bij Koffiebakkers, dan heb je keuze uit bijvoorbeeld een smoske (wees niet bang, dat is gewoon een broodje) met huisgemaakte eier- of makreelsalade, huisgemaakte hummus of geitenbrie. Ook staan er onder ander tosti’s op de kaart en diverse salades. De huisgemaakte eiersalade is door ons al goedgekeurd, zeker eens proberen dus!

Hotspot met een grote H

Om een hotspotje van Wie het kleine niet eert te worden moet je van goede huize komen. En dat betekent echt niet alleen goede koffie of een hippe rosetta in de cappuccino. Het is een combinatie van factoren. En Koffiebakkers scoort heel hoog op klantvriendelijkheid. Jammer dat het binnen vrij klein is, maar tijdens de zonnige maanden is er een heerlijk ruim terras. Parkeren is bij winkelcentrum De Hovel prima te doen en je hebt er direct alle winkels bij de hand voor je dagelijkse boodschappen.

Koffiebakkers Goirle
Verse gemberthee met citroen en honing

Dus, breng gauw eens een bezoek aan Tom Bakkers, hij zal het erg leuk vinden dat je er (weer) bent!

 

https://www.koffiebakkers.nl/

 

2 thoughts on “Koffie, gebak en lunch bij Koffiebakkers in Goirle

 1. Hoi roos!,
  Wat een leuke blog met een leuk artikel over mijn koffietentje 😇, trots maakt het me! En leuk om te horen dat ik hoog op jullie hotspot lijstje sta.
  hopelijk snel weer open zodat ik weer kan zeggen leuk dat jullie er “weer” zijn 😉
  Fijne avond,
  Tom

  1. Ha Tom, wat leuk dat je reageert! Ja, ondanks dat we ook regelmatig een cappuccino to go halen bij je, zitten we toch het liefst gewoon binnen of op het terras! Hopelijk tot gauw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.