Tijd voor koffie bij Coffeetime Ulvenhout

Coffeetime Ulvenhout

Onder de rook van Breda ligt het plaatsje Ulvenhout. Het dorp is met vijfduizend inwoners niet groot te noemen, maar de mensen die er wonen hebben wel één groot geluk: ze kunnen koffiedrinken bij een superleuk tentje dat Coffeetime heet. Boffen zij even! En degenen die niet van koffie houden (ze bestaan) kunnen er terecht voor ontbijt, lunch, borrel, wijn, smoothies en in de zomermaanden ijs.

Liefde en passie

Ik behoor dan wel niet tot één van de vijfduizend inwoners van Ulvenhout, maar toch pak ik regelmatig de afslag vanaf de A58 om hier even gezellig op de koffie te gaan. De eerste keer dat ik er binnenstapte was onze zoon net één jaar oud en ik besloot even een klein hapje te gaan eten. Voor mezelf bestelde ik een tosti en flat white, voor de kleine man een boterham. Al gauw kreeg ik een heerlijke koffie met een hartje erin en stond de lunch op tafel. De vrouw die mij bediende had allerlei soorten beleg bij de boterham gedaan, zodat er wat viel te kiezen. Heel lief.

Coffeetime Ulvenhout

De kleine smulde van zijn boterham en ik nam eens de tijd om rustig rond te kijken. Het zaakje is niet groot, maar toch voelt het ruim vanwege de lichte inrichting. De ruimte is aangekleed met leuke details zoals koffiekopjes als lampen. Bij de bar staat een kleine vitrine met daarin heerlijke, zelfgemaakte taarten. Achterin in de hoek staat een machine waarmee koffiebonen gebrand worden. Coffeetime wordt met liefde en passie gerund door moeder en dochter, dat is duidelijk te zien.

Zoete latte’s

Toen mijn man er lucht van kreeg dat ik een leuk koffietentje in de buurt van Breda had ontdekt, wilde hij er ook eens een kijkje nemen. Hij is dol op zoetigheid dus uiteraard bestelde hij een zoete latte. De keuze was nog lastig, want de kaart staat vol met lekkers als een Tiramisu latte, Tony’s Chocolate en Choccocino. Uiteindelijk gaat hij voor de Brûlée latte met crème brûlée siroop en een suikerlaagje. Geen verkeerde keuze, zo blijkt.

Coffeetime Ulvenhout

Bij de daaropvolgende bezoekjes aan Coffeetime proberen we veel op de kaart uit, van taartjes tot smoothies en ijs. Het bevalt allemaal prima en de sfeer is er altijd goed. Beetje jammer is wel dat je bij de koffie een mini-muffin of -eclair krijgt die rechtstreeks uit een pakje komt. Aangezien er zoveel lekkers huisgemaakt wordt zou dat toch ook moeten kunnen met het lekkers bij de koffie? Want ze zijn daar echt goed in bij Coffeetime. Maar ja, misschien hechten de mensen uit Ulvenhout wel aan zo’n klein muffinnetje bij de koffie. En ach, stiekem zijn ze ook best lekker.

Knusse huiskamer

Coffeetime Ulvenhout

Coffeetime Ulvenhout

Coffeetime Ulvenhout

Coffeetime Ulvenhout is typisch zo’n tentje waar je gezellig met een vriend, vriendin of je moeder afspreekt om gezellig bij te kletsen onder het genot van iets lekkers. Dat kan met een taartje, bij een high tea of onder het genot van een drankje met een bitterbal. Het is totaal niet hipsterig, meer een knusse huiskamer. En de koffie is meer dan prima. Binnenkort moeten we er echt eens langs voor een ontbijtje, nu al zin in!

Coffeetime Ulvenhout  Coffeetime Ulvenhout  Coffeetime Ulvenhout

 

Coffeetime, Dorpstraat 97, Ulvenhout

https://coffeetime.nu/

 

#nospon

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.