Vrijthof 16, gewoon in Hilvarenbeek

Vrijthof 16 Hilvarenbeek

De eerste keer dat ik koffie zat te drinken bij Vrijthof 16 en dat op social media deelde, dachten veel mensen dat ik in Maastricht was. Natuurlijk een gezellige stad, maar dit sfeervolle tentje zit ‘gewoon’ in het Brabantse Hilvarenbeek. Aan het Vrijthof, op nummer 16.

Vrijthof 16 Hilvarenbeek

Hilvarenbeek kennen de meeste mensen waarschijnlijk van Safaripark Beekse Bergen of van festival Decibel Outdoor. Maar het plaatsje net onder Tilburg heeft veel meer te bieden. Rondom het Vrijthof, het hart van Hilvarenbeek waar de gotische Sint-Petruskerk het straatbeeld bepaalt, zijn diverse leuke barretjes en restaurantjes gevestigd. Eén daarvan is Vrijthof 16 en daar moet je echt eens naar binnen.

Perfecte flat white

Al vanaf de eerste keer dat ik er op een regenachtige ochtend wat teksten zat te typen en genoot van een perfecte flat white, had ik het idee mijn twee meneren eens mee te nemen voor een ontbijtje. Met gerechten op de ontbijtkaart als yoghurt met granola en fruit, wentelteefjes, pancakes en bacon&egg sandwich moest ik die twee wel mee krijgen.

Vrijthof 16 Hilvarenbeek

Vrijthof 16 Hilvarenbeek

En zodoende wandelden wij er op de zaterdag voor kerst naar binnen. Er zaten al wat mensen binnen op dit vroeger uur. Vrijthof 16 gaat om 9 uur open, echt een verademing als je buiten de deur wilt ontbijten. Echt, ik begrijp werkelijk niet waarom de meeste ontbijttentjes pas om 10 uur de deuren openen. Dan ben ik al way behind breakfast, met andere woorden: vergaan van de honger.

Chocolaatjes snaaien

We nestelden ons bij het raam met zicht op de statige kerk. Mijn favoriete plekje, de tafel met hoekbank, was al bezet door een ander gezinnetje. Geen probleem, ieder plekje bij Vrijthof 16 is gezellig. Het is in een soort van drie delen opgebouwd. Voorin een knus gedeelte met lage tafels, daarachter een barachtig gedeelte met hoge tafels en stoelen en, aan het einde van de gang, in een soort serre, zijn nog meer tafels te vinden. Ik ga meestal lekker voorin zitten.

Vrijthof 16 Hilvarenbeek

De cappuccino’s staan al vlot op tafel en onze kleine bink snaait de bijgeserveerde chocolaatjes weg. We besluiten drie bordjes te bestellen en die te delen, want kiezen is lastig. Als onze koffie net op is worden we verrast door het lekkers dat we besteld hadden: American pancakes met honing, vanillesuiker en boter, French toast, oftewel wentelteefjes, en yoghurt met granola en fruit. Alles even lekker al trek ik bij het delen helaas aan het kortste eind, mijn twee mannen harken het meeste weg. Vooral de kleine laat zich de wentelteefjes goed smaken.

Roepende taartjes

Na ons ontbijtje nemen we nog een cappuccino. De koffie is hier ontzettend lekker en de prijzen zijn ook van een zeer acceptabel niveau. Ondertussen is het andere gezinnetje vertrokken en zijn er een ouder echtpaar en een vermoeid stel met drie opgedraaide kinderen aan de tafeltjes rondom ons gaan zitten. Gelukkig is er speelgoed te vinden in het zaakje en hebben de ouders even rust. Er heerst een aangename huiselijkheid hier.

Vrijthof 16 Hilvarenbeek

Mijn aandacht wordt steeds getrokken naar de vitrine met lekkere taartjes. Ze lijken me te roepen: “eet mij, eet mij, ik ben echt verrukkelijk!” Dat zal best, maar ik weet me in te houden. Er moet immers wat overblijven voor mijn volgende bezoek.

Vrijthof 16 Hilvarenbeek

Vrijthof 16 Hilvarenbeek

Vrijthof 16

Vrijthof 16, Hilvarenbeek

http://www.vrijthof16.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.